03 Mayıs 2011 11:08

Sait Faik Hikaye Armağanı Ahmet Büke’nin

DARÜŞŞAFAKA Cemiyeti ve Yapı Kredi Yayınları tarafından düzenlenen 57. Sait Faik Hikaye Armağanı sahibini buldu.Doğan Hızlan başkanlığında toplanan; Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Jale Parla, Murat Gülsoy, Metin Celal ve Beşir Özmen’den oluşan jüri, oybirliğiyle bu yılki ödülün Kumrunun Gördüğü adlı kitabıyla Ah

Sait Faik Hikaye Armağanı Ahmet Büke’nin
Paylaş

DARÜŞŞAFAKA Cemiyeti ve Yapı Kredi Yayınları tarafından düzenlenen 57. Sait Faik Hikaye Armağanı sahibini buldu.

Doğan Hızlan başkanlığında toplanan; Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Jale Parla, Murat Gülsoy, Metin Celal ve Beşir Özmen’den oluşan jüri, oybirliğiyle bu yılki ödülün Kumrunun Gördüğü adlı kitabıyla Ahmet Büke’ye verilmesini kararlaştırdı. Yazar, 11 Mayıs 2011 Çarşamba günü saat 18.30’da Pera Palas’ta düzenlenecek törenle ödülünü alacak.

Gerekçeli kararda, “Seçici Kurul, 57. Sait Faik Hikaye Armağanı’nı kendine özgü anlatımı ve gündelik yaşamın tarihe tanıklık eden ayrıntılarını işleyen öyküleri nedeniyle Ahmet Büke’nin Kumrunun Gördüğü kitabına vermeyi oybirliği ile karar vermiştir” denildi.

Sait Faik’in vasiyeti üzerine annesi Makbule Hanım Kasım 1954’te hazırladığı vasiyetinde malvarlıkları ve yazarın eserlerinin telif haklarını Darüşşafaka’ya bırakır. Bu vasiyetnamenin bir maddesinde, her sene dönemin ileri gelen edebiyat ustalarından oluşacak jürinin, o sene içerisinde yazılmış en iyi hikayeyi seçerek ona “Sait Faik ve Makbule Abasıyanık Hikaye Mükafatı” vermesi istenir. Sait Faik Hikaye Armağanı, Makbule Hanım’ın 1964 yılındaki vefatından sonra Darüşşafaka Cemiyeti tarafından düzenli olarak verilmeye başlandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan’a özür çağrısı

SONRAKİ HABER

'Gazetecilere özgürlük!'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa