03 Mayıs 2011 11:08

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan’a özür çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajında Erdoğan’ı gazetecilerden özür dilemeye çağırdı.KILIÇDAROĞLU’NUN MESAJIKılıçdaroğlu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Dü

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan’a özür çağrısı
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajında Erdoğan’ı gazetecilerden özür dilemeye çağırdı.

KILIÇDAROĞLU’NUN MESAJI

Kılıçdaroğlu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nün, “9 yıldır iktidarda olan AKP’nin basını nasıl baskı altına aldığını, sindirdiğini, yapısını nasıl değiştirdiğini gösteren bir süreçte” kutlandığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, 31 Mart 2011 itibarıyla, cezaevlerinde 61’i tutuklu 7’si hükümlü olmak üzere toplam 68 gazetecinin bulunduğunu, son tutuklamalarla cezaevlerindeki kadın gazeteci sayısının da 10’a yükseldiğini kaydetti. Hapis cezası istemiyle davası devam eden gazeteci sayısının da 32 olduğunu, ayrıca yargılandıkları davalarda, haklarında para ya da hapis cezası verilmiş olmakla birlikte mahkeme kararı temyiz edildiği için kesinleşmeyen veya cezasının infazı 5 yıl süreyle ertelenmiş olan 52 gazetecinin bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “Özetle 150’den fazla gazeteci cezaevine girme tehdidi altındadır. Çok sayıda gazeteci ve medya kuruluşu hakkında hapis veya para cezası talebiyle açılmış 2 binden fazla dava mahkemelerde görülmektedir. Gazeteciler hakkında açılmış 4 binden fazla soruşturma devam etmektedir. Merak ediyorum bu koşullarda 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlanırken, gazetecileri hapse attıran ve 2-3 yıldan beri özel yetkili mahkemeler eliyle tutuklu kalmalarına yol açan, hükümeti eleştiren televizyon programlarını yayından kaldırtan, tazminat ve ceza davalarını tehdit ve baskı aracı olarak kullanan, bomba ile kitabı eş tutan, basılmamış kitabın müsveddelerini yok ettiren, bilgisayarlardan kopyasını sildiren, gazetelerin manşetlerine, künyelerine, köşelerine müdahale ettiren, AKP karşıtı olanların telefon dinleme ve bant kayıtları elden ele dolaşırken, kendisiyle ilgili bir telefon konuşmasını yayınlayan gazetecileri hapse attıran Başbakanın yüzü kızarıyor mu, kızarmıyor mu?​”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı gazetecilerden özür dilemeye çağırdı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Ergenekon hakimleri aleyhine açılan davalara takipsizlik

SONRAKİ HABER

Sait Faik Hikaye Armağanı Ahmet Büke’nin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...