12 Ocak 2025 17:45
/
Güncelleme: 19:37

Amasya'da su kuyusu çalışmasında göçük: 2 kişi yaşamını yitirdi

Amasya'da su kuyusu açma çalışması sırasında meydana gelen göçükte toprak altında kalan 2 kişi yaşamını yitirdi.

Amasya'da su kuyusu çalışmasında göçük: 2 kişi yaşamını yitirdi

Fotoğraf: Umut Yeşilyurt/AA

Amasya'da sondaj çalışması sırasında meydana gelen göçükte toprak altında kalan Sezgin Eser (34) ve Aytekin Er'in (56) cansız bedenlerine ulaşıldı.

Merkeze bağlı Uygur köyünde, su kuyusu yapımı için yürütülen sondaj çalışması sırasında göçük meydana geldi.

Köylülerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptıkları ihbar üzerine, toprak altında kalan Sezgin Eser ve Aytekin Er'in kurtarılması için bölgeye çok sayıda sağlık, AFAD ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Çalışmalar sonucu iki kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Olayla ilgili açıklama yapan Amasya Valisi Önder Bakan, “Maalesef bu akşam Uygur köyümüzde 2 vatandaşımızı toprak kayması münasebetiyle kaybettik. Kendi özel tarlalarında su kanalı bulma çalışması için başlattıkları bir kazı çalışmasında ekskavatör ile bir kanal açıyorlar. Sağlı sollu olarak bu alanda oluşan toprak yığınlarının kayması sonucu bir kayınbirader ve enişteleri rahmetli oldu. Ulaştık kendilerine. Hem köyümüze hem yakınlarına başsağlığı görüyoruz. İnşallah daha böyle kazalar olmasın” ifadelerini kulandı. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Somut adım bekliyoruz

Somut adım bekliyoruz

Yıllardır çatışmaların gölgesinde yaşayan ve PKK’nin silah bırakmasına varan süreci olumlu karşılayan bölge halkı: “Şimdi, ‘Silahların gölgesinde olmaz’ deyip ‘terörü’ bahane gösteren iktidara da, bugüne kadar sürekli ‘çözüm yeri Meclistir’ diyen muhalefete de çağrımızdır; artık eşitlik taleplerimizi görün, duyun, gerekli adımları atın!”

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
PKK'nin silah bırakma kararının ardından demokratikleşmeye dair açıklamalar geldi.

Evrensel'i Takip Et