Nijerya'da silahlı saldırı: 30 kişi hayatını kaybetti
Nijerya'da düzenlenen silahlı saldırılarda en az 30 kişi hayatını kaybetti, 20'den fazla kişi de yaralandı.

Fotoğraf: DHA
Nijerya'nın kuzeybatısındaki Katsina eyaletinde düzenlenen silahlı saldırılarda en az 30 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Yerel basındaki haberlere göre, Katsina eyaletine bağlı Charanci, Safana, Kurfi ve Kaita bölgelerinde silahlı saldırı düzenlendi.
Charanci bölge sakini Kamilu Musa, yaptığı açıklamada, etrafa ateş açan saldırganların bazı evleri de ateşe verdiğini belirtti. Musa, saldırılarda bazıları yanarak en az 30 kişinin yaşamını yitirdiğini, 20'den fazla kişinin de yaralı olarak kurtarıldığını kaydetti.
Katsina Eyaleti Polis Komiseri Aliyu Abubakar Musa, saldırıyı doğrulayarak, bölgeye güvenlik güçlerinin sevk edildiğini bildirdi.
Nijerya, uzun zamandır ülkenin çeşitli bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra Boko Haram ve DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP'ın saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor.
Ülkede insan kaçırma suçunun cezası idam olmasına rağmen fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanıyor. Silahlı kişiler, genellikle ülkenin kuzeyindeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alarak fidye talep ediyor. (AA)
Evrensel'i Takip Et