03 Mayıs 2011 10:48

Daha kaç tane kurban vereceğiz?

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde krom ocaklarında yıllardır meydana gelen maden kazaları sonucunda yüzlerce insanımız yaşamını yitirdi ve yitirmeye devam etmektedir.Şimdiye kadar her nedense bu kazaların hiç biri ne ilgili makamların ne de ulusal basının dikkatini çekmedi. Bütün dünyada 1 Mayıs işçi bayramı kutlanıyork

Daha kaç tane kurban vereceğiz?
Paylaş
Turan Demir

Şimdiye kadar her nedense bu kazaların hiç biri ne ilgili makamların ne de ulusal basının dikkatini çekmedi. Bütün dünyada 1 Mayıs işçi bayramı kutlanıyorken bu kazaların en sonuncusu yaşandı. Ve bu kazada 42 yaşında 4 çocuk babası olan arkadaşımız Orhan Tekdemir’i yitirdik. Yıllardır burada yaşanan bu can kayıplarının sayısının hesabını unuttuk. Yüzlerce çocuk yetim yüzlerce kadın dul kaldı. Nedense hiç kimsenin aklına “Bu kazalar neden meydana geliyor” sorusu gelmedi. Sanki bir kadermiş gibi karşılandı ve ölen insanların bedenleri bir sessizlik içerisinde toprağa verildi.

Artık yeter demenin zamanı gelmedi mi? Daha kaç tane Orhan’ı kurban vereceğiz? Daha kaç yetimi görmeye yüreğimiz tahammül gösterecek. Son bir yıl içerisinde yitirdiğimiz insan sayısı 18 oldu. Ve bir o kadar da sakat. Etibankın özelleştirmeden sonra kazaların bu denli artmasının sebebi nedendir? Yaklaşık olarak 1500 kişinin sendikasız, sosyal haklardan yoksun ve düşük ücretle çalıştırıldığı bu sahada, tam bir köle düzeninin hakim olduğu bu yerde, bu ölümlerin üzerinde kim nasıl bir saltanat sürdüğünün hesabının sorulmasının vakti gelmedi mi?

*Elazığ
 

ÖNCEKİ HABER

Madenci damgasını vurdu

SONRAKİ HABER

15 yaşındaki Enver'i öldüren askere tanıdık karar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...