10 Nisan 2013 13:16

Dersim’de karakol seferberliği!

Kürt sorununun barışçıl çözümüne ilişkin tartışmalar sürerken, Bölge’de yeni karakollar için çalışmalar da hızlandı! Sınır hattına yapılması planlanan karakollardan sonra Pülümür Vadisi’nde 21 yeni karakol yapımı için çalışmalara başlandığı belirtiliyor. Dersimliler, “

Dersim’de karakol seferberliği!
Paylaş
Kemal Özer

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Pülümür Vadisi’nde 5’i kale tipi ve 16’sı mobil olmak üzere 21 karakolun inşaatına başlandı. Köylülerin verdiği bilgilere göre, bir haftadır dozerler Zel Dağı’nda aralıksız çalışıyor. Mobil karakolun yapılacağı yerlerden bir tanesi de Dersim merkeze bağlı Sinan köyünde tarihi ve kutsal olarak kabul edilen kalenin bulunduğu alan. 2 gündür kale kalıntıları üzerinde dozerlerin aralıksız çalıştığını söyleyen köylüler karakol yapımına tepkili.

‘KÖY CEZAEVİNE DÖNÜŞECEK’

“Burada bir karakol dururken ikinci bir karakola gerek yok” diyen Sinan köyü sakinlerinden İbrahim Güler, “Burada karakol kurulursa, köy yarı açık hapishane gibi olur. Burada bir hayvan gezdiremezsin. Köyün içinde rahat gezemezsin. Geçen yıl hayvanlarım kayboldu, gidip getiremedim. O tepede bize ateş açtılar, kurt hayvanlarımın hepsini yedi” şeklinde konuştu.

İBADET YERİNE KARAKOL

Karakolun yapılacağı yeri ibadethane olarak kullandıklarını söyleyen Güler, “Burası tarihi bir yerdir. İnsan tarihi yeri onarır, gün yüzüne çıkarır. Orayı yok etmek doğru değil. Ayrıca orası ibadet ettiğimiz, dua edip, kurban kestiğimiz yerdir. Niyaz dağıttığımız yerdir. İlkbaharın gelişi ile orada çıralar yakmışız. Buraya karakol yapmak, bir nesli, bir inancı yok etmeye çalışmaktır” diye konuştu. Kürt sorununun barışçıl çözümü için yapılan görüşmeleri de hatırlatan Güler, “Madem barışsa bu savaş hazırlıkları ne. Ne gerek var her tarafı silahlandırmaya” dedi.

Köylüler ayrıca, karakol inşaatları ile ilgili olarak Dersim Orman Müdürlüğünü de aradıklarını, müdürlüğün Elazığ Orman Müdürlüğünden gereken iznin alındığı ve bir şey yapamayacaklarını söylediğini aktardılar.

KAMU YARARINA ORMAN KIYIMI

Ormanlık alanın yok edilecek olmasına ilişkin görüştüğümüz Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünde görevli, Yapı ve Denetim Teknisyeni Muhittin Özbey ise “Bize inşaatlar için başvuru yapıldı. Biz de bu yapılara izin verdik. O tür ormanlık alanlarda, kamu yararına olan binalara izin veriyoruz. Sonuçta bunlar kamu yararına yapılıyor” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emniyetin ‘masum’ kamu spotları

SONRAKİ HABER

Festival takipçileri ‘Emek’i yerinde istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...