09 Nisan 2013 12:52

Şakran'da kadın tutuklular açlık grevini sonlandırdı

Şakran Kadın Cezaevi'nde 31 gündür açlık grevinde olan 9 kadın tutuklu, taleplerinin kabul edilmesi üzerine eylemlerini sonlandırdı.Şakran Kadın Cezaevi'nde 31 gündür açlık grevinde olan 9 siyasi kadın tutuklu, taleplerinin kabul edilmesi ardından açlık grevini sona erdirdiğini duyurdu. Denizli Pamukkale Üniversitesi&

Şakran'da kadın tutuklular açlık grevini sonlandırdı
Paylaş

Şakran Kadın Cezaevi'nde 31 gündür açlık grevinde olan 9 kadın tutuklu, taleplerinin kabul edilmesi üzerine eylemlerini sonlandırdı.

Şakran Kadın Cezaevi'nde 31 gündür açlık grevinde olan 9 siyasi kadın tutuklu, taleplerinin kabul edilmesi ardından açlık grevini sona erdirdiğini duyurdu. Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde yapılan bir basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle 17 Kasım 2012 tarihinde tutuklanan 4 kadın öğrenci Şakran Kadın Cezaevi'ne getirildikten sonra cezaevi idaresinin uygulamalarına karşı açlık grevi eylemine başlamıştı. Daha sonra başka koğuşlardaki 5 kadın tutuklu daha açlık grevi eylemine katılmıştı. 9 kadın tutuklunun 31 gündür sürdürdüğü açlık grevi, bugün sona erdi. Cezaevi idaresinin tutuklu kadınların taleplerini kabul etmesi üzerine açlık grevi eyleminin bitirildi bildirildi.

Sabah saatlerinde Şakran Kadın Cezaevi'ne giden ÇHD İzmir Şube Sekreteri Av. Nergiz Tuba Aslan ve TAYD-DER İzmir Şube Yönetim Kurulu üyesi Musa Karbadağ, açlık grevindeki tutuklu kadınlarla görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında açıklama yapan Av. Aslan ve Karbadağ, 9 tutuklu kadının taleplerinin cezaevi idaresi tarafından kabul edildiğini belirterek, bunun üzerine tutukluların açlık grevi eylemini sona erdirdiklerini kaydetti.


NEDEN AÇLIK GREVİNDELERDİ?

Kadın tutuklular, bulundukları bölümden ayrı tutularak tecrit ediliyordu. Cezaevindeki sosyal ve sportif faaliyetlere çıkartılmıyor, cezaevi giriş-çıkışlarında zorla çıplak aramaya tabi tutuluyorlardı. Bulundukları odada televizyon, gazete, buzdolabı gibi temel ihtiyaçları karşılanmayan kadın tutuklular, cezaevi idaresinin bu uygulamalarını protesto etmek amacıyla açlık grevi eylemine başlamıştı. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Eyüp’te 2B protestosu

SONRAKİ HABER

Antifaşist papaza terör suçlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...