09 Nisan 2013 12:38

Bu komediyi teşhir edeceğiz

Dünyanın çok sayıda ülkesinden sendika ve konfederasyon yöneticileri, bugün görülecek olan ve 72 sendikacının yargılandığı davayı takip etmek için Ankara’da. Davada 22’si tutuklu, aralarında Genel Başkan Lami Özgen’in de bulunduğu 72 KESK üye ve yöneticisi, sendikal faaliyetler gerekçe gösterile

Bu komediyi teşhir edeceğiz
Paylaş

Dün yapılan basın toplantısında KESK üye ve yöneticileri hakkındaki suçlamaların sendikal haklar ve insan hakları ile bağdaşmadığı bir kez de uluslararası sendikacılar tarafından dile getirildi. Toplantı, KESK’e bağlı Tüm Bel Sen (Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası) Genel Merkezinde yapıldı. Toplantıya İngiltere, Fransa, İsveç, Almanya, Yunanistan, Kıbrıs’tan sendikacılar katıldı.

‘BASKILAR EMEK GÜÇLERİNE'

Toplantıda ilk olarak konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Türkiye’de ‘güvenlik konsepti’ kapsamında son üç yıldır gözaltı ve saldırıların yoğunlaştığına dikkat çekti. Özgen, uzun süredir haksız, hukuksuz, adaletsiz tutumlarla karşı karşıya olduklarına dikkat çekti. Türkiye’deki tüm emek ve meslek örgütlerine ve tüm demokrasi güçlerine yönelik bir saldırı ile karşı karşıya olduklarını belirten Özgen, “Yarınki davada bize karşı geliştirilen bu haksız ve hukuksuzluğun tarihsel olarak nereye denk düştüğünü tam olarak ifade edeceğiz” diye konuştu. Toplantıda çok sayıda sendikacı da söz alarak yargılamanın derhal son bulmasını talep etti. Sendikacılar, mücadelelerinin ve dayanışmanın süreceğine dikkat çekti.

‘BU KOMEDİYİ TEŞHİR EDECEĞİZ’

Ortak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye’de artan hak gasplarına karşı giderek endişelen uluslararası sendikal hareket, bu mahkeme komedisini teşhir etmekte kararlıdır. Kuşkusuz bu saldırıları Türkiye’deki sendikal harekete yapılan baskılar çerçevesinde değerlendirmek gerekmektedir. Uluslararası sendikal hareket, tutsaklığı göze alarak, demokrasi, sosyal adalet, işçi hakları için mücadele sürdürenlerle her zaman omuz omuza durmaktadır. Sendika çalışanlarına reva görülen bu adaletsizliği kınıyoruz. Bizler onurlu bir iş, daha demokratik bir toplum ve herkes için istihdam mücadelesi veren Türkiye sendikalarının yanında yer alacağımızı belirtiyoruz.”


KATILAN SENDİKALAR

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (İTUC), İsveç Memur Sendikaları Konfederasyonu (TCO), Alman Öğretmenler Sendikası (GEW), İngiltere Öğretmenler Sendikası (NASUWT), Yunanistan Ortaöğretim Çalışanları Federasyonu (OLME), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTOS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEOS), Yunanistan İlkokul Öğretmenleri Sendikası (DOE), Öğretmenler Birliği (DLF), Fransa Öğretmenler Sendikası (SNES- FSU), İsveç Öğretmenler Sendikası- Lararförbundet (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dışa bağımlı ticaret!

SONRAKİ HABER

İşçilerin birliği için 1 Mayıs’a

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...