09 Nisan 2013 11:18

Fırtına Deresi nefes almaya başladı

Koruma altında olan ve dünyanın en önemli ekolojik bölgelerinden olan Fırtına vadisi ve ona can veren Fırtına deresinden uzun bir süredir malzeme alımları yapılmaktaydı. Alınan malzeme alımları ile ilgili olarak bir çok kez basın açıklaması ve yüzlerce şikayet yapılmıştı. En son 4 Nisan 2013 tarihinde Kaymakamlığa başvuruda bulunara

Fırtına Deresi nefes almaya başladı
Paylaş
Gençağa Karafazlı

KAYMAKAMLIK ÇALIŞMALARI DURDURDU

Yaşanan gelişmeler üzerine Ardeşen Kaymakamlığı Fırtına Deresi yatağında yapılan malzeme alımlarının “Derhal durdurulmasını” ve “Dere yatağının normal haline getirilmesini” isteyerek, Fırtına Deresi yatağından malzeme alınmasını yasakladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Ardeşen İlçe Başkanı Kemal Ural, “Kararı olumlu buluyoruz. Bundan sonraki süreçte alınan kararın uygulanmasını takip edeceğiz” dedi. Ardeşen Belediye Meclis Üyesi Saltuk Deniz de “Ardeşen Kaymakamlığının almış olduğu kararı geç alınmış olmasına rağmen olumlu buluyoruz. Bu karar çok daha önce alınmış olmalıydı. Çünkü yapılan çalışmalar hem Fırtına Deresi’ne, hem de vatandaşlardaki hukuk algısına zarar verdi. Umarım bu uygulama sürekli olur. Çünkü aldığımız duyumlar, bu kararın geçici olduğu, çalışmaların bir süre sonra yeniden başlayacağı doğrultusundadır. Umarım yanlış bir bilgidir” dedi. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akhisar başarabilir mi?

SONRAKİ HABER

HES inşaatı kesti, onlar dikti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...