09 Nisan 2013 11:14

Akhisar başarabilir mi?

Şu an ligde küme düşse kimsenin (ne yönetim, ne taraftar) bunu başarısızlık olarak yorumlamayacağı tek takım var: Akhisar Belediye Gençlik Spor. Yalnızca 12 milyon liraya kurulan ligin bu en mütevazı takımı, Hamza Hamzaoğlu yönetiminde 1. haftadan bu yana özverili mücadelesini sürdürüyor. Çoğunluğu Süper Lig ka

Akhisar başarabilir mi?
Paylaş
Mithat Fabian Sözmen

Şu an ligde küme düşse kimsenin (ne yönetim, ne taraftar) bunu başarısızlık olarak yorumlamayacağı tek takım var: Akhisar Belediye Gençlik Spor. Yalnızca 12 milyon liraya kurulan ligin bu en mütevazı takımı, Hamza Hamzaoğlu yönetiminde 1. haftadan bu yana özverili mücadelesini sürdürüyor. Çoğunluğu Süper Lig kalibresinin altında oyuncularla yoluna devam eden Akhisar, ligin ilk yarısında yalnızca 2 galibiyet alabilmişti. İyi niyetli mücadele de bir yere kadar! Sahada o eforu sonuca yansıtacak bir isminiz mutlaka olmalı. İşte ara transferde kadroya eklenen Theofanis Gekas böyle bir golcüydü. 32 yaşındaki eski Bundesliga gol kralı, geçtiğimiz yıl da Samsunspor’a devre arasında gelmiş ve 11 maçta attığı 8 golle kırmızı beyazlıların umudu olmuştu. Ancak Samsun, o denli kötü bir ilk yarı geçirmişti ki Gekas’ın golleri de derman olamamıştı Karadeniz ekibine.
Akhisar, bu hafta Trabzonspor’u 1-0’la geçerken 74’te golü atan Gekas, o saha üzerinde o golü atabilecek becerideki tek isimdi. “Fark yaratmak”tan kastımız da işte bu. Saf bir golcü Gekas. “Golcü”lerin geçirdiği evrimi(kuşkusuz olumlu yönde) göz önüne alırsak türünün son örneklerinden denebilir. Ve onu 18’in içerisinde izlemek halen büyük keyif. 9 maçta attığı 7 golle, Akhisar’ın ikinci yarıda oynadığı 11 maçta 5 galibiyet almasında başrolü oynadı. Akhisar 29 puanla 17. sırada. Küme düşme yarışı kızgın. Ordu 29, Elazığ 32, İBB 33, Karabük 34, Trabzon 34 puanla sıralanıyor. Özverili futbolu, çalışkanlığı, iyi niyeti ve Gekas’ıyla mutlaka şansı var Akhisar’ın. Önlerinde Kasımpaşa, Beşiktaş, Bursa ve Antalya gibi zorlu 4 maç var. Orduspor ve Mersin İdman Yurdu ile oynanacak son 2 karşılaşma ise final niteliğinde olacak.

SALİH UÇURDU

“7 Nisan 2013, bir yıldızın doğum günü.” Herhalde bu başlık bolca atılmıştır ana akım spor medyasında. Fenerbahçe, Orduspor karşısında kritik bir galibiyet alarak zirve takibini sürdürürken Salih Uçan’ın performansı haftanın en dikkat çekici olaylarından biriydi. 37’de Caner Erkin’in güzel pasında hareketlenen Uçan, önce kusursuz bir kontrolle topu önüne aldı sonra sol köşeye sol plaseyi bırakıverdi. 57’de ise “Bende yıldız mayası var” dedirten müthiş aşırtma golünü kaydetti. “Son 15 yılda Türkiye’de böyle bir golü kaç kişi atmıştır” sorusunun cevabı Salih Uçan’ın potansiyelini açıklıyor: Gheorghe Hagi, Sergen Yalçın, Emre Belözoğlu, Alex de Souza...

BURSA ÜÇLEDİ

Öncesinde fair play mesajlarının verildiği Bursaspor-Beşiktaş buluşmasında gülen Timsahlar oldu. 3-0’lık yenilgi belki de Beşiktaş’ın şampiyonluk mücadelesine havlu atması anlamına geliyordu. Pablo Batalla’nın resitalinde diğer goller Pinto ve Ferhat Kiraz’dan geldi. Sezonun geri kalanında ne olursa olsun Beşiktaşlılar bu sezonu “başarısızlık” olarak addetmeyecektir.


TERİM’İN SEZONU KAPATMASI MUHTEMEL

Haftanın en çirkin performansı kuşkusuz Fatih Terim’den geldi. Pazartesi günü bu sayfada Terim’i etraflıca eleştirdiğimiz için ikinci baskıya gerek yok ancak haftayı değerlendirirken büyük ihtimalle ligin sonuna kadar takımının başında sahaya çıkamayacak olan Terim’in ilk başta kendi takımını cezalandırdığını hatırlatmakta fayda var.


HAFTAYA KARADENİZ DERBİSİ

56 puanlı lider Galatasaray haftaya kümede kalma mücadelesi veren 34 puanlı Karabük’e konuk oluyor. 52 puanlı Fenerbahçe ise 39 puanla 7. Eskişehirspor’u konuk edecek. Kümede kalma mücadelesinde önemli bir Karadeniz derbisi Trabzonspor ile Orduspor arasında oynanacak. Yine aynı yarışta Elazığ-İBB’yi ağırlayacak. Beşiktaş’ın rakibi ise üst sıraları zorlayan 40 puanlı Antalyaspor olacak.

ÖNCEKİ HABER

Şirketlerin gözü Olimpiyat muhaliflerinde

SONRAKİ HABER

Fırtına Deresi nefes almaya başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...