09 Nisan 2013 11:10

Cihat Aral’ın insanları Ankara’da

Cihat Aral’ın resim ve desenlerinden oluşan sergi, 4 Nisanda KAV Sanat Galerisinde açıldı. Sergideki çalışmaların konuları arasında Şeyh Bedrettin, toplumsal eylemler, kimi yerde koyun kimi yerde zorla evlendirilen gelinler olarak kurbanlar, Roboskî katliamı yer almakta. Sanatçı, topluma karşı duyarlılığını hem konuları itibariyle, hem de ifa

Cihat Aral’ın insanları Ankara’da
Paylaş
Birkan Bulut

“Kurban” isimli serisinde sanatçı, gelin ve kurbanlık koyun arasındaki renk benzerliği ile (beyaz-kırmızı) mesajın iletilmesini kolaylaştırıyor.


CİHAT ARAL KİMDİR?

1943 yılında doğdu. 1964–1969 yıllarında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’nde Neşet Günal Atölyesinde öğrenim gördü. 1970 yılında Taksim Sanat Galerisinde ilk kişisel sergisini açtı. Sanat alanında ihtisas yapmak ve öğretim üyesi olarak yetiştirilmek üzere 1416 sayılı Yasa uyarınca Devlet bursu ile Fransa’ya gönderildi. Paris Ulusal Güzel Sanatlar Yüksek Okulunda resim dalında ihtisas yaptı. 1973 yılında Centre d’Accueil aux Etudiants Du Proche Orient, Paris’ te “Yedi Türk Sanatçı” karma resim sergisinde yer aldı. Daha sonra Ville de Dieppe’ de “Şili İçin Dayanışma” sergisine katıldı. 1974 yılında Galerie Poisson d’Or, Paris, Fransa’ da ikinci kişisel sergisi gerçekleşti.  Ardından CAEPO Paris, Fransa’ da  “Genç Türk Ressamları ”karma sergisine katıldı. Uluslararası Duvar Resimleri Sempozyumuna katıldı. 250 metre kare alan üzerine yaptığı ”Analar ve Çocukları” adlı kompozisyonlu çalışması tamamlanmadan, dönemin Antalya Valisi tarafından üstüne branda çekilerek kapatıldı.
Sanatçının yurt içi ve yurt dışında özel koleksiyonlarda ve müzelerde yapıtları bulunmaktadır. Sanatçı çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Moğol atlıları’ bu kez ezgileriyle Ankara’daydı

SONRAKİ HABER

Şirketlerin gözü Olimpiyat muhaliflerinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...