09 Nisan 2013 10:32

Tüzel, Sevdan ailesini sordu

Adana’da Sevdan ailesinin yüzde yüz engelli raporu olmasına rağmen; oğulları İlyas Sevdan’ın engelli aylığının kesilmesi olayının gazetemizde manşet yapılmasının sonrası konu, İstanbul Milletvekili Levent Tüzel tarafından Meclis gündemine taşındı.Gazetemizde 31 Mart 2013 Pazar günü Cumali Akkaş imzası ile yayınlanan “

Tüzel, Sevdan ailesini sordu
Paylaş

Adana’da Sevdan ailesinin yüzde yüz engelli raporu olmasına rağmen; oğulları İlyas Sevdan’ın engelli aylığının kesilmesi olayının gazetemizde manşet yapılmasının sonrası konu, İstanbul Milletvekili Levent Tüzel tarafından Meclis gündemine taşındı.

Gazetemizde 31 Mart 2013 Pazar günü Cumali Akkaş imzası ile yayınlanan “Yüzde Yüz Engelli Devlet” başlıklı haberde, İlyas Sevdan’ın engelli aylığının kesilmesine gerekçe olarak; ailenin elektrik, su faturalarını düzenli ödemesi, ailesinin aylık 450 lira gelire sahip olması ve ailenin yaşadığı trajediye dikkat çekilmişti.

Ailesi ekonomik nedenlerden dolayı Mardin’den Adana’ya göç eden Sevdan’ın durumunu, Emek Partisi (EMEP) Eski Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel Meclis’e taşıdı. Tüzel, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

SOSYAL DEVLET NEREDE?

Yaşananların trajik bir durum olduğunu, sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmadığını belirten Tüzel, Bakan Müezzinoğlu’ndan şu sorulara yanıt istedi.
*    Yasa gereğince, engelli her yurttaşa özür durumuna göre düzenli olarak üç ayda bir aylık verilmesi gerekirken, yüzde yüz engelli olan İlyas Sevdan’ın aylığı neden kesildi?
*    İlk görüşte yüzde yüz engelliği olduğu anlaşılan bir kişinin rapor için aylarca hastane kapılarında süründürülmesi tıp etiğiyle uyuşmakta mı? Buna dair prosedürün sadeleştirilmesi için bir çalışmanız var mı?
*    Engelli ve ihtiyacı olduğu apaçık görünen İlyas Sevdan’a tekerlekli sandalye neden verilmedi?
*    Tekerlekli sandalyesi olmaması nedeniyle, 15 yaşındaki bir insanın, hastaneye annesinin sırtında gidip gelmesi sosyal devlet ilkesi ile ne kadar bağdaşmakta?
*    Sevdan ailesinin mağduriyetine neden olan bu uygulamadan sorumlu kamu görevlileri hakkında ne tür işlemler yapıldı? (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kriz toplumsal tepkiyi artırıyor

SONRAKİ HABER

İbrahim Toraman da sakatlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...