09 Nisan 2013 12:03

Tuğluk, DÜ'deki polis müdahalesinde yaralandı

Dicle Üniversite'nde (DÜ) dünden bu yana devam eden olaylar nedeni ile üniversiteye giden DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, polis müdahalesi sırasında yaralandı.Dicle Üniversitesi'nde dün aralarında öğrenci olmayanların da bulunduğu ve Tekbir getiren bir grubun öğrencilere demir çubuk ve sopalarla saldırması ile başlayan

Tuğluk, DÜ'deki polis müdahalesinde yaralandı
Paylaş

Dicle Üniversitesi'nde dün aralarında öğrenci olmayanların da bulunduğu ve Tekbir getiren bir grubun öğrencilere demir çubuk ve sopalarla saldırması ile başlayan olayları protesto etmek amacıyla bugün yürüyüş yapmak isteyen öğrencilere polis müdahalede bulundu. Polis müdahalesinin ardından DÜ'ye giden Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Aysel Tuğluk ve beraberindeki heyet, polis yetkilileri ile görüştü. Görüşmenin ardından İktisadi İdari Bilimleri Fakültesi önündeki öğrenciler ve Tuğluk üniversiteden ayrılmak üzere belediye otobüsleri ve özel otobüslere bindi. Bu sırada polis otobüslerin camlarını kırarak öğrenci ve Tuğluk'a gaz bombaları ile müdahalede bulundu.

Müdahale sırasında Tuğluk başından yaralandı. Olaylar devam ediyor. (DİYARBAKIR)


SALDIRI MECLİSE TAŞINDI

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Dicle Üniversitesi'nde Kürt öğrencilere yönelik dün yapılan saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Kürkçü, üniversitelerde özel güvenlik birimlerinin ve olaylara müdahale eden güvenlik güçlerinin "yanlı" tutumunun olayların daha da büyümesine sebep olduğunu belirterek, Güler'in şu soruları yanıtlamasını istedi:

"Çözüm süreci başladığından bugüne kadar hangi üniversitelerde yukarıda tarif edilen tarzda olaylar çıkmıştır? Olaylar sonrası gözaltına alınan öğrenci sayısı kaçtır? Güvenlik güçlerince bunların kaç tanesi 'Kürt ve/veya solcu' kaç tanesi 'sağcı' olarak tespit edilmiştir? Bu olaylarda yaralanan öğrenci sayısı kaçtır? Bunların kaç tanesi 'Kürt ve/veya solcu' kaç tanesi 'sağcı' olarak tespit edilmiştir? Bu tip olayları engellemek için bakanlığınızca herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise içeriği nedir? Olayların planlı bir şekilde yürütüldüğüne dair herhangi bir veriye, bilgiye ulaşılmış mıdır? Ulaşılmışsa içeriği nedir?"(ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Thatcher’ın ardından zil takıp oynadılar

SONRAKİ HABER

Kadınlar cinayetlerin takipçisi olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa