09 Nisan 2013 10:02

ABD’den İran’a gözdağı

ABD ordusu, insansız hava araçlarını düşürmede ve gemileri etkisiz hale getirmede kullanacağı ilk lazer silahını Basra Körfezi’nde faaliyete geçireceğini duyurdu. Bu girişimle ABD’nin İran’a, gözdağı vermeyi amaçlandığı bildiriliyor.Amerikan Donanması’ndan yapılan açıklamada, Lazer Silah Sistemi&rsqu

ABD’den İran’a gözdağı
Paylaş

ABD ordusu, insansız hava araçlarını düşürmede ve gemileri etkisiz hale getirmede kullanacağı ilk lazer silahını Basra Körfezi’nde faaliyete geçireceğini duyurdu. Bu girişimle ABD’nin İran’a, gözdağı vermeyi amaçlandığı bildiriliyor.

Amerikan Donanması’ndan yapılan açıklamada, Lazer Silah Sistemi’nin (LaWS) San Diego limanında bulunan USS Dewey (DDG 105) destroyer gemisine geçici olarak yerleştirildiği belirtildi. Donanma Deniz Sistemleri Komutanlığı tarafından Donanma Araştırma Laboratuvarı’nda geliştirilen ölümcül silah, denizdeki tekneleri ve insansız hava araçları başta olmak üzere havadan gelebilecek tehditleri mermi ya da füze kullanmadan etkisiz hale getirebiliyor.

SENEYE AKTİF HALE GELECEK

Donanma tarafından yayınlanan bir videoda, insansız hava aracının LaWS tarafından düşürülmesi yer aldı. Lazer ışınlarına hedef olan uçağın alevler içinde kalarak denize çakıldığı görülüyor. 32 milyon dolara mal olan lazer silahı, her atışında 1 dolardan daha az elektrik maliyeti çıkarıyor. LaWS, önümüzdeki yıldan itibaren operasyonlarda aktif olarak kullanılabilecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

THY’de grev kararı asılacak

SONRAKİ HABER

Maduro anketlerde önde gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa