08 Nisan 2013 11:28

Demirtaş: Bu iş bitmiş sanılmasın

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın KCK yetkililerine ulaştırılmak üzere kaleme aldığı ikinci mektubu Kandil’e götüren BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “KCK yetkilileri Sayın Öcalan’a sonsuz bir bağlılık ve güven duyuyor. Bu konuda bir tereddüt yok. Ama hükümetin bugüne kadarki politikalarının yarattı

Demirtaş: Bu iş bitmiş sanılmasın
Paylaş

Öcalan’ın Newroz’da yaptığı çağrının yeni bir başlangıcı ifade ettiğini belirten Demirtaş, “Bundan sonra eğer hak ve özgürlükler konusunda ilerleme olacaksa, bu yine demokratik siyasi mücadeleyle olacaktır. AKP demokratik siyasetin önündeki engelleri kaldırmak zorunda ama gerisi halkın işidir. Mücadelenin güçlenmesiyle bağlantılı bir şeydir” şeklinde konuştu.

Akil İnsanlar Komisyonunun sadece halkı bilgilendirme ve sürece halk desteğini arttırmak için dizayn edildiğini söyleyen Demirtaş, “Öyle görünüyor ki, bu komisyonun üyesi olan bazı kişiler bile Kürtlerin hakları konusunda ikna değil. Komisyonun oluşum şekli, isimler ve görevi konusunda sıkıntılar var. Ama bu komisyonun kurulmuş olması önemlidir. Kandil’deki yöneticiler de, Sayın Öcalan da biz de bu komisyonun kurulmuş olmasını önemsedik. Doğru bir şekilde rolünü oynayabilecek pozisyona gelmesi için mücadele etmemiz lazım” dedi.

Sürecin hızlı ilerlediğini söyleyen Demirtaş, “Sayın Öcalan bu süreci ilerletme konusunda çok kararlı. Bu kararlılık devam ettiği müddetçe, bizim hepimizin bu sürece destek sunması gerekir. Süreç ilerledikçe belki daha şeffaf tartışmalar yürütülecektir. Ama hiç kimse bu iş olmuş bitmiş, pazarlıklar bitmiş gibi düşünmemeli. Bu bir mücadele sürecidir” dedi. Bu süreçte hükümetin bazı adımlar atmak durumunda olduğunu söyleyen Demirtaş,  “Öcalan, KCK, BDP üzerine düşeni yapıyor. Şimdi adım atma sırası hükümete gelmiştir. Hükümet bu adımları atmazsa, bu adımları attırmak için mücadele etmek gerekecek. Demokratik mücadeleyi yükseltmek gerekecek” şeklinde konuştu. (Hewler/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'in özrü, özür değil

SONRAKİ HABER

Dünya Ekonomi Forumu başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...