03 Mayıs 2011 09:01

Mersin'de ülkücü saldırı!

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü'nde ülkücü bir grup çevik kuvvetle birlikte yurtsever, devrimci öğrencilere saldırdı. Saldırganlar yerine yaralananlar gözaltına alındı.Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Cumhuriyet Meydanı'nda ülkücü bir grup 3 Mayıs Türk&cce

Mersin'de ülkücü saldırı!
Paylaş

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Cumhuriyet Meydanı'nda ülkücü bir grup 3 Mayıs Türkçülük Günü adı altında bir etkinlik gerçekleştirdi. Öğlen saatlerinde başlayan etkinliği protesto eden yurtsever, devrimci öğrenciler ise Cumhuriyet Meydanı önünde toplanmaya başladı. Her iki grubun karşılıklı sloganlarıyla gerilen ortam bir anda çatışmaya dönüştü.

ÇEVİK KUVVET ÖĞRENCİLERE SALDIRDI

Sayıları gittikçe artan ülkücü grup satır, bıçak, taş ve sopalarla yurtsever, devrimci öğrencilere saldırdı. Merkez yemekhane tarafına çekilen öğrencilere çevik kuvvet polisleri saldırdı. Çevik kuvvetin coplu müdahalesi sonucu çok sayıda öğrenci yaralanırken, gözaltına alınan öğrenciler oldu. Sloganlarla polisin müdahalesini protesto eden öğrenciler çevik kuvvet ekiplerinin ve sivil polislerin çekilmesiyle Cumhuriyet Alanı'na yürüdü. Öğrenciler Rektör Süha Aydın'ın tutumunu da protesto etti. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

LYS'de başvurular Cuma günü bitecek

SONRAKİ HABER

TIR karnesi sayısı yüzde 6.5 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...