IKBY’de yeni hükümet kurma görüşmeleri başlıyor
KDP ve KYB yeni hükümet kabinesinin oluşturulmasını görüşmek üzere yarın bir araya gelecek.

Fotoğraf:AA
İLGİLİ HABERLER

IKBY Meclisi yaklaşık bir buçuk yıl aradan sonra toplandı

IKBY'de Yeni Nesil’den sonra Kürdistan İslami Birlik Partisi de hükümette yer almayacağını açıkladı

IKBY seçimleri: KDP, KYB yerini korudu, Yeni Nesil Hareketi sıçrama yaptı
KDP ve KYB yeni hükümet kabinesinin oluşturulmasını görüşmek üzere bir araya gelecek. Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminde (IKBY) yeni hükümet kabinesinin kurulmasını görüşmek üzere bugün bir araya geleceklerini, açıkladı. Her iki partinin yeni hükümet kabinesinin yanı sıra gündemlerinde Suriye’deki son gelişmeler de yer alacak.
Rûdaw’a konuşan KYB Sözcüsü Seide Pire “Biz öncelikle hükümet kurulumunu konuşacağız. Ama aynı zamanda Rojava ve Suriye’deki gelişmeleri de konuşacağız, çünkü bu gelişmeler hassas bir güvenlik durumu yaratmış durumda. Bizim Kürdistan Bölgesi olarak onunla [Suriye] neredeyse 100 kilometrelik bir sınırımız var” dedi.
IKBY, uzun zamandır beklenen parlamento seçimlerini 20 Ekim’de yaptı. Hiçbir parti tek başına çoğunluğu kazanamadı, bu sebeple bir koalisyon hükümeti kurulması gerekecek.
Her iki parti, kasım ayı sonunda ilk hükümet kurma görüşmelerini gerçekleştirildi. (DIŞ HABERLER)
Evrensel'i Takip Et