08 Nisan 2013 07:48

Çalışan tek kişinin açlık sınırı bin 370 tl

Türkiye Kamu-Sen, Mart ayında çalışan tek kişinin yoksulluk sınırının bin 776 TL, açlık sınırının ise bin 370 TL olduğunu açıkladı.Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi, 2013 Mart ayına ait asgari geçim endeksi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Mart ayında çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı bin 776 T

Çalışan tek kişinin açlık sınırı bin 370 tl
Paylaş

Türkiye Kamu-Sen, Mart ayında çalışan tek kişinin yoksulluk sınırının bin 776 TL, açlık sınırının ise bin 370 TL olduğunu açıkladı.

Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi, 2013 Mart ayına ait asgari geçim endeksi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Mart ayında çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı bin 776 TL olarak belirlendi. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 3 bin 556 TL oldu. Çalışan tek kişinin açlık sınırı ise bir önceki aya göre yüzde 0.33 oranında arttı ve bin 370 TL olarak hesaplandı.
Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı ise Mart’ta bin 381 TL olarak tahmin edildi. Araştırmaya göre, bir memur ortalama maaşının yüzde 71.75’ini yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kaldı. Diğer ihtiyaçlarını karşılamak için ise maaşının yüzde 28.25’i kaldı. Ortalama ücretle geçinen bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için Mart maaşından geriye sadece 543.6 TL kaldı.

‘EKONOMİNİN DURUMU İÇLER ACISI’

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, araştırma sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Her gün ekranlarda kişi başına milli gelir 10 bin doları geçti diye beyanat veren yetkililer sokaktaki vatandaşın gelirinin de 10 bin dolardan fazla olduğunu söyleyebilirler mi? 17. büyük ekonomi diye yutturulmaya çalışılan Türk ekonomisinin durumu içler acısıdır” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Pakmaya işçilerinin çadırı yıkıldı

SONRAKİ HABER

Besna Ana yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa