03 Mayıs 2011 08:12

Mersin Serbest Bölge'de işçi kıyımı

 Mersin Serbest Bölge'de faaliyet gösteren İnter Mode Tekstil Fabrikası çalışanı 150 işçi, ücretlerin ödenmemesini protesto ettikleri için işten atıldı.Mersin Serbest Bölge'de İnter Mode adlı tekstil fabrikasında çalışan işçiler, iki aydır maaş alamayınca, bu duruma tepkilerini göstermek i&

Mersin Serbest Bölge'de işçi kıyımı
Paylaş

 

Mersin Serbest Bölge'de İnter Mode adlı tekstil fabrikasında çalışan işçiler, iki aydır maaş alamayınca, bu duruma tepkilerini göstermek için şalterleri indirdi. İşçilere kızan patron ise, işçilerle görüşmek ve sorunu çözmek yerine, 1 Mayıs'ın ertesi gününde fabrikanın kapısına kilit vurarak, 150 işçiyi kapının önüne koydu.

İşçiler, fabrika sahibi Avni Doğan'dan, Pazartesi günü maaşların ödenmesi sözü almışlardı. Fakat bu sabah işbaşı yapmak için fabrikaya geldiklerinde kendilerini kötü bir sürpriz bekliyordu. Çünkü işçilere kızan işveren, fabrikayı tamamen kapatıp kapıları kilitlemişti. İşlerine son verildiğini öğrenen 150 çalışan şok yaşarken, fabrikanın önünden ayrılmayacaklarını belirten işçiler, alacakları ödeninceye kadar evlerine gitmeyeceklerini ifade etti.

'BANA ŞALTER İNDİRENE BEN DE BUNU YAPARIM!'

Tekstil fabrikasının sahibi Avni Doğan ise sıkıntı içinde olduğunu ileri sürerek, "Türkiye'de sanayicinin üreticinin durumu göz önünde, sektör sıkıntı içerisindeydi. Böyle bir hal varken işçilerin de iş durdurması bana yapılmış bir haksızlıktır. Bana şalter indirene ben de bunu yaparım. İşyerimi kapattım. İşçiler de yargıya başvursunlar gereğini yapsınlar" dedi.

Doğan, bazı işçilerin sigortasız çalıştırıldıkları ve fazla mesai yapıp haklarını alamadıkları yönündeki iddiaları da kabul etmeyerek, "Banka kayıtlarında her şey mevcut, merak eden bu kayıtlara bakabilir" diye konuştu. (MERSİN)

ÖNCEKİ HABER

Suyu savunanlara polis barikatı

SONRAKİ HABER

‘Kübra bebeğin bedduası size yeter’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...