08 Nisan 2013 05:52

Mersin Limanında TİS görüşmesi başladı

Liman-İş Sendikası, PSA İntenational ve Akfen Holding ortaklığıyla kurulan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ (MIP) ile 2. dönem TİS görüşmelerine başladı.İşten atılan 34 işçi ve TİS görüşmeleri için 3 gün iş bırakarak MIP’e geri adım attıran işçilerin ve sendikanın öncelikli talepleri limanda

Mersin Limanında TİS görüşmesi başladı
Paylaş

İşten atılan 34 işçi ve TİS görüşmeleri için 3 gün iş bırakarak MIP’e geri adım attıran işçilerin ve sendikanın öncelikli talepleri limanda yaşanan ücret adaletsizliğinin sona ermesi ve işçilerin iş güvencesinin sağlanması.

MIP liman genelinde ortalama yüzde 9.2 zam öneriyor. Bu zammın ücret adaletsizliğini sonlandırmayacağını ifade eden işçiler bazı bölümlerde bu zammın yüzde 6.2 ye kadar düştüğünü belirtiyor. Limanda serdümen, vols, twislok, beden işçileri, laşing, bakım atölye, puantör, telberk, forklift, idari bina gibi bölümlerde sendika üyesi işçiler bulunuyor.

Diğer yandan işverenin pazartesi güne işe başlatma sözü verdiği 8 işçinin salı günü işe başlatılacağı bildirildi. Bu durum işçilerin ve sendikanın direnişin başından bu yana MIP işvereninin atılan işçileri sözleşme masasında pazarlık konusu yapmak istediğine dair görüşlerini doğrulamış oldu. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ergenekon davası ertelendi

SONRAKİ HABER

Van Belediye Başkanı Kaya'ya görevi iade edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...