07 Nisan 2013 11:34

‘Kürt halkı yalnız bırakılmasın’

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Dersim’de halk toplantısı düzenledi. Barış sürecinin konuşulduğu toplantıda söz alan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, süreci halkla birlikte konuşmak ve halkın çözüm önerilerini almak için il il dolaştıklarını aktardı. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de &

‘Kürt halkı yalnız bırakılmasın’
Paylaş
Kemal Özer

Dersim Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya HDK bileşenlerinin yanı sıra Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin, Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, CHP’li Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Dersim Baro Başkanı, Dersim Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve çok sayıda kişi katıldı.

Kürt sorununda ortaya çıkan yeni süreç ile ilgili önerileri almak için HDK olarak Dersim’de bulunduklarını ifade eden Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDK’nın tüm ezilenlerin yer alabileceği bir koalisyon olduğunu söyledi. Abdullah Öcalan’ın ortaya koyduğu yol haritasını olumlu bulduklarını ve sürece destek verdiklerini belirten Kürkçü  “Biz barışa Ermenilerin, Süryanilerin, Alevilerin ve Kürtlerin barışa baktığı yerden bakıyoruz” dedi. Hiçbir hükümete güvenmediklerini en güvenli hükümetin halkın kendi hükümeti olacağını ifade eden Kürkçü, “Ama mücadele ettiğimiz hükümetle de görüşmek zorundayız. Çünkü görüşecebileceğimiz bir ana muhalefet yok. Barış için tüm kesimlere seslenebilinir. Sizin gibi düşünmeyenler de seslenebilir. Eğer bu sorunda köklü bir değişim yaşamak istiyorsak Kürt halkını AKP ile yalnız bırakmamalıyız” dedi.


MÜCADELE YENİ BAŞLIYOR

İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, yeni bir dönemin başladığını, Amed Newroz’unda bir sistemin devrildiğini ifade ederek, “Bu yaşananlar Kürt halkının mücadelesi sonucunda olmuştur. Bazıları ‘ne kazandınız’ diyor. Çok şey kazandık ama mücadelenin sıfır noktasındayız. Bu sisteme karşı varlığımızı kazandık. Bazıları da süreci ‘oldu bitti’ olarak görülüyor. Ama bu mücadele yeni başlıyor. Sadece silahlar sustu. Bundan sonra mücadelemize yeni araçlarla devam edeceğiz” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Alevi Pirleri barışı konuştu

SONRAKİ HABER

Üniversitede barış istemek hâlâ zor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...