07 Nisan 2013 08:48

‘Barış ekonomik kalkınma ile desteklenmeli’

TZD Başkanı İbrahim Yetkin, Kürt sorunun çözüm tartışmalarında ekonomik kalkınmanın eksik bırakıldığını belirterek “barış süreci Güneydoğu Anadolu’nun ekonomik kalkınmasıyla güçlendirmelidir” dedi. Yetkin’in sorunu “terör sorunu” olarak değerlendirmesi ise dikkat çekti.Türk

‘Barış ekonomik kalkınma ile desteklenmeli’
Paylaş


Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD), barış süreci ve tarım sorununa ilişkin bir rapor hazırladı. TZD Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında raporu okuyan TZD Başkanı İbrahim Yetkin, barış süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede çatışmaların durması ve Kürt halkının tüm demokratik haklardan faydalanması gerektiğini belirtti. Çözüme yönelik tartışmalarda bölgenin ekonomik sorunlarının ele alınmadığını dile getiren Yetkin, Roboski’de katledilen 34 vatandaşın kaçakçılık yapma sebebinin sorulmadığını vurguladı. Demokrasinin en önemli koşullarından birinin insanların temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir durumda olmaları gerektiğini ifade eden Yetkin, 1984 yılından bu yana savaşa aktarılan paranın 300 milyar doların üzerinde olmasına dikkat çekti.

Yaşanan sorunun tarımsal üretimi de etkilediğini belirten Yetkin, göçler, köy boşaltmalarla insanların geleceğe güvenini yitirdiğini ifade etti.

SOSYAL YARDIM PROJELERİ İLE GELİŞİM SAĞLANAMAZ

Bölgede yaşanan ekonomik sorunların sosyal yardım mekanizmalarını devreye soktuğunu söyleyen Yetkin, işsizlik ve yoksulluk artış gösterirken halkın sosyal yardımlara bağımlı olmasını sağlıksız bir hal olarak değerlendirdi.
Yetkin, sorunun ekonomik yanına ilişkin önerilerini ise şöyle sıraladı; Güneydoğu’da işsizlik fonu ve tarımsal destek projelerinin tüm ülkede yaygınlaştırılması, lüks tüketim mallarında vergi artışı ile fon oluşturulması, destek ve teşviklerin çok küçük ve orta işletmelerin yararlanacağı biçimde dağıtılması. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2012’de 1 milyar tl’lik kredi takibe düştü

SONRAKİ HABER

'28 Nisan yas günü olsun'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...