07 Nisan 2013 03:32

'Ben vurmadım cop çarptı'

Anadolu Üniversitesi’nde polis kantin kantin dolaşarak, dersliklere girerek ve hocaların odasını basarak 31 öğrenciyi gözaltına aldı.Gözaltına alınan öğrenciler polisler tarafından dövülerek otobüslere bindirildi. Otobüslerde ise küfür ve taciz devam etti. Gözaltına alınan öğrencilerden 20’si gece ya

'Ben vurmadım cop çarptı'
Paylaş
Eylem Lodos

Gözaltına alınan öğrenciler polisler tarafından dövülerek otobüslere bindirildi. Otobüslerde ise küfür ve taciz devam etti. Gözaltına alınan öğrencilerden 20’si gece yarısı serbest bırakılırken 11 öğrenci savcılığa sevk edildi. Öğrencilerden 3’ü çeşitli yerlerinden yaralandı.

Serbest bırakıldıktan sonra görüştüğümüz öğrenciler, gözaltına alındıktan sonra fiziki ve psikolojik şiddete uğradıklarını söyledi. Polislerin kendilerine ağza alınmayacak küfürler ettiklerini ve copla vurduktan sonra ‘ben vurmadım cop çarptı’ diyerek dalga geçtiklerini söyledi. Gözaltıların gerekçesi ise Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi öğrencilerle diğer öğrenci grupları arasında çıkan kavga...

30 POLİS 15 DAKİKA İŞKENCE

Vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar ve yaralar bulunan Mert Bal, arkadaşları ile fakülteden topluca dışarı çıkarken çevik kuvvet tarafından gözaltına alındıklarını belirtti. Yaklaşık 30 polisin kendisini bir amfiye kapatıp ellerini kelepçeledikten sonra 15 dakika boyunca kendisine işkence yaptığını söyledi. Yüzünde ve gözünde morluklar, sırtında da yaralar ve cop izleri olan Bal’ın kafasında da yaralar bulunuyor.

Bir diğer öğrenci de Irmak Koca. Gözaltına alındıktan sonra otobüslerde polislerin kendilerine ağıza alınmayacak küfürler ettiğini anlatan Koca, polisin kafasına copla vurarak ‘ben vurmadım cop çarptı’ diyerek kendileri ile dalga geçtiğini söyledi.

POLİS TÜM GÜN TERÖR ESTİRDİ

Polis şiddeti sadece üniversitede kendini göstermedi. Şehir merkezinde polisin saldırısını kınamak için gerçekleştirilen eylemde, kent merkezi çevik kuvvet ekipleri ve polis köpekleri tarafından abluka altına alındı. Akşam saatlerinde de gözaltına alınanların serbest bırakılması için Eskişehir Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen kitleye polis müdahale etti. Gerekçe ise; “Kaldırımı kapatıyorsunuz” oldu. Çıkan arbede sırasında polis, bir öğrenciyi darp ederek gözaltına almak istedi. Gözaltına alınanlar gece yarısı sağlık kontrollerinin yapılması için Eskişehir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastane önünde bekleyenlerle çevik kuvvet ekipleri arasında da sık sık tartışmalar yaşandı.


Anadolu Üniversitesi’ndeki ÖGB ve polis terörü kent merkezi’nde yapılan eylemle protesto edildi.  Hamamyolu Yapıkredi Bankası önünde bir araya gelen öğrencilere sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler de destek verdi. Öğrenciler adına basına açıklama yapan Pınar Turgut, son bir haftadır polis Türkiye Gençlik Birliği (TGB) işbirliği ile üniversitede faşizm ortamı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. TGB üyelerinin hafta boyunca üniversiteye sivil polis ve çevik kuvvet araçları ile geldiğini anlatan Turgut, polis TGB işbirliği ile üniversitenin savaş alanına döndüğünü açıkladı. Fakültelerin kapılarının kırılması ile gözaltıların gerçekleştiğini kaydeden Turgut, polisin önüne gelen herkesi döverek gözaltına aldığını belirtti. Akademisyenlerin odalarının basıldığını vurgulayan Turgut, bir öğrencinin ise bir sınıfa kapatılarak öldüresiye dövüldüğünü söyledi. Bu duruma şahit olup tepki gösteren tüm öğrencilerin ise basının önünde tekme tokat dövüldüğünü belirten Turgut, “Sivil faşizme ve AKP polisine karşı üniversitelerini savunan öğrencilere yönelik izlenen bu yeni saldırı stratejisine karşı direneceğiz” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep’in sokaklarında Suriyeli mülteciler

SONRAKİ HABER

Barışı halk getirecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...