02 Mayıs 2011 13:49

Twitter'da YÖK'e isyan hesabı

YÖK’ün 1.5 senedir kadro vermemesini protesto için Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri Twitter’da isyan hesabı açtı.YÖK BOĞAZİÇİ’NE KIZDIBoğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü ile YÖK 1.5 senedir kavgalılardı. Boğaziçi Üniversitesi’ne mensup öğret

Twitter'da YÖK'e isyan hesabı
Paylaş

YÖK’ün 1.5 senedir kadro vermemesini protesto için Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri Twitter’da isyan hesabı açtı.

YÖK BOĞAZİÇİ’NE KIZDI

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü ile YÖK 1.5 senedir kavgalılardı. Boğaziçi Üniversitesi’ne mensup öğretim görevlilerin siyasi olarak YÖK’e ve Hükümet’e karşı mesafeli duruşları da bu kavgayı tetikleyen nedenlerden biriydi.

KADRO VERİLMEDİ, TERFİLER ENGELLENDİ

YÖK bu nedenle 1.5 senedir Boğaziçi’ne 1.5 senedir hiçbir akademik kadroya atama yapma izni vermedi. Bunun yanı sıra,  öğretim üyelerinin terfilerine de izin verilmeyerek, doçent ya da profesör olmaları fiili olarak engellendi.

TWİTTER’DA İSYAN BAŞLADI

Bu durum karşısında çaresiz kalan Boğaziçili öğretim üyeleri çareyi Twitter’da buldu. Bir öğretim üyesinin ismini gizleyerek açtığı Twitter hesabı üzerinden protestolar devam ediyor.

CEM YILMAZ’A ÇAĞRI

“Boğaziçi hocalar” başlıklı  Twitter hesabı üzerinden Boğaziçi’nden mezun olan Cem Yılmaz gibi ünlülere de çağrıda bulunularak, YÖK’e Boğaziçi’ne neden kadro vermediğinin sorulması isteniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

4 çocuktan biri Kübra

SONRAKİ HABER

Samast’a ‘örgüt üyeliği’nden ayrı yargılama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...