05 Nisan 2013 13:28

MHP, Anayasa önerisini sundu

MHP, Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na anayasa önerilerini sundu. MHP’nin taslak metninde, Anayasanın 1’inci maddesindeki devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3'üncü maddesi hükümlerinin değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemeyeceği vurgusu yapıl

MHP, Anayasa önerisini sundu
Paylaş

MHP, Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na anayasa önerilerini sundu. MHP’nin taslak metninde, Anayasanın 1’inci maddesindeki devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3'üncü maddesi hükümlerinin değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemeyeceği vurgusu yapıldı.

MHP, Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na anayasa önerilerini sundu. MHP’nin taslak metninde, “Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı 'İstiklal Marşı'dır.Başkenti Ankara’dır” denildi.

'DEĞİŞTİRİLEMEYECEK HÜKÜMLER'

MHP’nin önerisinde, Anayasanın 1’inci maddesindeki devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümlerinin değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez olduğu vurgulandı.
MHP’nin önerisinde başlangıç bölümünde, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde yapılan Kurtuluş Savaşı ile kurulan Türk Devleti’nin, ezelden beri hür yaşamış Türk Milleti’nin ve Aziz Türk Vatanı’nın ebediyen varlığı, bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete aidiyeti ilkeleri üzerinde inşa edilen bu Anayasa;
Türk vatandaşlarının insan şeref ve haysiyetine dayalı temel hak ve hürriyetlerini, herkesin hukuk önünde eşitliğini ve hiç kimseye hiçbir sebeple ayrımcılık yapılamayacağını hukuk devleti ve demokratik toplum düzeni gereklerine uygun olarak teyit eder.
Bu anayasa özü ve sözü ile birlikte yorumlanır ve uygulanır.
Bu anayasa, inşa ettiği kültür ve medeniyet değerleri ile insanlığın evrensel değerlerine katkıda bulunan Türk Milleti’nin gelecek nesillerine, milli birlik ve kardeşlik duygusuyla ve sadakatle bağlı kalmak üzere emanet edilir” denildi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Turnasuyu’nu kirletene ceza

SONRAKİ HABER

TBMM'deki partiler, Anayasa önerilerini sundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa