05 Nisan 2013 08:32

Tutuklu gazetecinin haberlerine ‘sakıncalı’ diye el koydular

Dicle Haber Ajansı’nın tutuklu Mersin Muhabiri Ferhat Arslan’ın cezaevinde göndermek üzere hazırladığı habere, ‘Yalan bilgilere yer verildiği’, Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesine ve Özgür Gündem gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol’a gönderdiği mektuplara da ‘sakıncalı’ bulunduğu ger

Tutuklu gazetecinin haberlerine ‘sakıncalı’ diye el koydular
Paylaş

Dicle Haber Ajansı’nın tutuklu Mersin Muhabiri Ferhat Arslan’ın cezaevinde göndermek üzere hazırladığı habere, ‘Yalan bilgilere yer verildiği’, Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesine ve Özgür Gündem gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol’a gönderdiği mektuplara da ‘sakıncalı’ bulunduğu gerekçesiyle el konuldu.

25 Eylül 2012’de gözaltına alınarak tutuklanan DİHA Muhabiri Ferhat Arslan, DİHA’ya gönderdiği faksta, geçen hafta tutuklu gazetecilerin durumunun Meclise taşınması amacıyla CHP Cezaevleri Komisyonu Sözcüsü Veli Ağbaba ile görüştüğünü, aralarında geçen konuşmaları ve bilgileri de haber yaparak DİHA’ya gönderdiğini, ancak habere ‘sakıncalı’ bulunarak cezaevi idaresi tarafından el konulduğunu belirtti. Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi, Özgür Gündem Gazetesi ve Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol’a gönderdiği mektuplara da sakıncalı bulunduğu için el konulduğunu belirten Arslan, yetkililerin kendisine haberde ‘Yalan yanlış bilgilerle yönlendirme’ yapıldığını söylediklerini dile getirdi. Arslan, “Oysa yalan ve yanlışın mağduru olan, hedef haline getirilen, tecridin en katmerlisini yaşayan biziz” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Taşeron gidecek emekçi kalacak’

SONRAKİ HABER

Bakan: Buradan geri dönmeyelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...