05 Nisan 2013 07:46

AKP heyeti Diyarbakır’da

AKP Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın başkanlığında AKP’li 45 milletvekili Diyarbakır, Batman ve Siirt’te vatandaşlarla çözüm sürecini konuşmak için bugün Diyarbakır’a geldi.Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, parti olarak üç ilde yapılacak geziyi daha önce pl

AKP heyeti Diyarbakır’da
Paylaş

AKP Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın başkanlığında AKP’li 45 milletvekili Diyarbakır, Batman ve Siirt’te vatandaşlarla çözüm sürecini konuşmak için bugün Diyarbakır’a geldi.

Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, parti olarak üç ilde yapılacak geziyi daha önce planladıklarını söyledi. Aydın, “Bölgemiz özellikle tarihi zengin kültür mirasıyla ülkemizin zengin bölgelerinden bir tanesine sahip. Bu bölge bizim özellikle ziyaret etmek istediğimiz alanlardan bir tanesi. Ama bugüne denk gelmiş olabilir, kalabalık olmuş olabilir. Ancak daha önceden planlanmış bir programdır” dedi. Çözüm sürecine ilişkin olmadığını ileri süren Aydın, “Çünkü bölge halkı yüzde 81’in üzerinde çözüm sürecine zaten destek vermektedir. O konuda en ufak bir endişemiz yok” dedi.

Milletvekili arkadaşlarının “gezelim görelim” dediğini ve bunun için hafta sonlarını gezerek geçirdiklerini öne süren Aydın, “İnsanlarımızı yakından görmek, tanımak zenginliklerimizi görmek, büyük ülke olduğunuzu ancak giderek görerek yaşıyorsunuz. Bu manada bu zenginliği burada yaşamaya geldim” iddiasında bulundu.

HALK ARTIK BU KANIN DURMASINI İSTİYOR

Aydın, gazetecilerin “Gelmişken süreci de anlatacak mısınız?​” şeklindeki sorusuna, “Artık bu kanın durması bu barışın gelmesi. Ve buna da özellikle enerjimizi başka alanlara kayması ve kardeşliğimin pekişmesi adına zaten halkımız her şeyi takip ediyor görüyor. Bu noktada özellikle halkta en ufak bir tereddüt yok. Ama sorumlu makamda olan herkesin özellikle siyasiler, siyasetçilerin muhalefet partilerinin başta olmak üzere bütün herkesin bu sürece destek vermesini arzuluyoruz. Tarihi bir fırsat yakaladık. Güçlü bir çözüm iradesi var, halkımız da bunu istiyor. İnşallah diğer unsurların desteğiyle birlikte, STK’lerin akil insanlarımızın, yazarlarımızın çizerlerimizin herkesin desteğiyle birlikte inşallah bu sefer bu işi bitireceğiz diye ümit ediyoruz” şeklinde yanıtladı.

Bir gazetecinin ‘Silvan’daki saldırı sürecin aksamasına neden olmuştu, özellikle mi seçtiniz orayı’ şeklinde sorusuna Aydın şöyle yanıt verdi: “Silvan’ı seçmenin farklı bir özelliği yok. Şu an 8 ilçe 4 merkez ilçeyi geziyoruz. Gruplar halinde ilçelere gidecekler daha sonra merkez gelip halkımızla sohbet edecekler. İzlenimler çok olumlu bu bölgede. Süreçle ilgili en ufak bir sıkıntı yok. Halkımız destekliyor. Eğer bu sorun çözülürse emin olun bölge şahlanacak.” (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Akil İnsanlar Heyeti'nde Aleviler yok sayıldı

SONRAKİ HABER

DEÜ'de Kürt öğrencilere müdahale: 50 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...