Ahmet Özer'in avukatları AYM’ye başvuracaklarını açıkladı
Tutuklanan ve yerine kayyım atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in avukatları, Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını açıkladı.

Fotoğraf: ANKA
İLGİLİ HABERLER

CHP’li Karabat: Ahmet Özer hakkında AKP'nin açıklayamadığı belgeleri açıklıyorum

Ahmet Özer hakkında ikinci bir soruşturma açıldı

Ahmet Özer'in avukatı anlattı: Gizli tanık sonra çıktı

Ahmet Özer: İmamoğlu’nu oyun dışı bırakmayı hedefliyorlar

Ahmet Özer'in tutukluluğuna itiraz reddedildi: Gerekçeden gizli tanık çıktı
"Terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 30 Ekim'de tutuklanan ve yerine kayyım atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in avukatları, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.
Avukatlar, Ahmet Özer'in tutuklanmasına karşı yaptıkları itirazın reddedilmesiyle en geç bu ayın sonuna kadar Anayasa Mahkemesine (AYM) başvuruda bulunacaklarını duyurdu.
Özer’in avukatlarından Prof. Dr. Hasan Sınar, "Müvekkilimizin aslında hiçbir şekilde suç teşkil etmeyen, isnat edilen suçun maddi unsurlarını hiçbir biçimde oluşturmayan birtakım soyut ve mesnetsiz isnatlarla özgürlüğünden yoksun bırakılmasına ilişkin itirazlarımızı gerçekleştirdik. Bu ilk aşamayı teşkil ediyor. Müvekkilimizin tutukluluğuna yapmış olduğumuz itirazın reddedilmesiyle birlikte bir AYM süreci de doğmuş oldu. Bu süreci de değerlendiriyoruz. En geç bu ayın sonuna kadar AYM’ye gerekli başvurularımızı da gerçekleştireceğiz" dedi.
Cumhuriyet başsavcılığını başvuruların gereğini yerine getirmeye çağıran Av. Sınar, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi ve Ahmet Özer'e özgürlüğünün geri verilmesinin hakka hukuka uygun olacağını düşündüklerini söyledi. (POLİTİKA SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et