02 Mayıs 2011 11:27

Tehlike oluşturmayan araç artık çekilemeyecek

YENİ genelgeye göre, trafik düzeni ve güvenlik bakımından tehlike oluşturmayan hiçbir araç parka çekilmeyecek İçişleri Bakanı Osman Güneş, ‘Park yasağı, araçların çekilmesi’ gibi konularda yaşanan keyfi uygulamaları bitirecek ve vatandaşın mağduriyetini giderecek önemli bir genelge yayımladı.Ye

Tehlike oluşturmayan araç  artık çekilemeyecek
Paylaş

YENİ genelgeye göre, trafik düzeni ve güvenlik bakımından tehlike oluşturmayan hiçbir araç parka çekilmeyecek İçişleri Bakanı Osman Güneş, ‘Park yasağı, araçların çekilmesi’ gibi konularda yaşanan keyfi uygulamaları bitirecek ve vatandaşın mağduriyetini giderecek önemli bir genelge yayımladı.

Yeni genelgeye göre, trafik düzeni ve güvenlik bakımından tehlike oluşturmayan hiçbir araç parka çekilmeyecek. Trafik ekipleri yasağa uymayan aracı çekmek yerine, ihlal durumunu fotoğraflayarak plakasına ceza kesecek. Otomobili çekici üzerindeyken yetişen sürücüye aracı teslim edilecek.

Genelgede, otopark standartları da yeniden belirlendi. Geceleri yeterince aydınlatılmayan, afetlere karşı sigorta yaptırmayan işletmelerin yetki belgesi iptal edilecek. Yeni düzenlemeye göre artık araçların otoparka çekilmesine trafik polisleri karar verecek.

81 ilin valiliğine gönderilen Bakan Osman Güneş imzalı genelgede, park yasağını ihlal etmiş araçların çoğu zaman yasal şartlar oluşmadığı veya trafik düzeni ve güvenliğini etkilemediği halde çekilerek otoparka götürüldüğü hatırlatıldı. Aracın çekilme sırasında ve otoparklardaki muhafazasında gerekli titizliğin gösterilmediği belirtildi. Ayrıca çekici ve otoparkların belirlenmesinde mevzuat hükümlerine yeterince uyulmadığı ve vatandaşların mağdur edildiği kaydedildi.

HANGİ HALLERDE OTOPARKA ÇEKİLECEK ?

İçişleri Bakanı Güneş, yaşanan olumsuzlukların giderilmesi ve mağduriyetlerin önlenmesi için araçların hangi hallerde otoparka çekileceğini tüm detaylarıyla belirledi. Buna göre, belediye otobüsü, taksi, dolmuş, tramvay duraklarına, yaya kaldırımı ve geçitlerine, okul geçitlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile hastane, sağlık kuruluşu, garaj, park, konut gibi yerlerin giriş-çıkışlarına araç park edilmeyecek. Usulüne uygun olarak park etmiş araçların ikinci sıra yanına, kavşak içlerine, tünel girişlerine, köprü girişleri ve üzerine, yangın musluklarının bulunduğu yerlere, özürlülerin araçları için ayrılmış yerlere park etmiş araçlar ile trafik düzeni ve genel güvenlik bakımından tehlike oluşturacak araçlar haricinde hiçbir araç çekilmeyecek.

Trafik ekipleri, yasağa uymayan aracı ve ihlal durumunu fotoğraflayarak plakasına ceza kesecek. Arabası çekici üzerindeyken olay yerine gelen sürücülere zorluk çıkartılmayacak. Aracı çekilirken yetişen sürücüye trafik ceza tutanağı imzalattırılarak tebliğ edilecek. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Bir skandal da polis sınavında

SONRAKİ HABER

Öğretim elemanlarına müjdeli haber

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...