04 Nisan 2013 10:56

Öcalan'ın doğduğu eve ziyaretçi akını

ABDULLAH Öcalan’ın doğum günü dolayısıyla gerçekleştirilen kutlamaların ardından binlerce kişinin Amara köyünde Öcalan’ın evini ziyaret etti. Doğum günü pastasını 2009 yılında gerçekleşen yürüyüşte yaşamını yitiren Mustafa Dağ’ın çocukları ile Öcalan ailesi kesti. Bu sabah sa

Öcalan'ın doğduğu eve ziyaretçi akını
Paylaş

ABDULLAH Öcalan’ın doğum günü dolayısıyla gerçekleştirilen kutlamaların ardından binlerce kişinin Amara köyünde Öcalan’ın evini ziyaret etti. Doğum günü pastasını 2009 yılında gerçekleşen yürüyüşte yaşamını yitiren Mustafa Dağ’ın çocukları ile Öcalan ailesi kesti. Bu sabah saatlerinden itibaren konvoylarla Amara’ya giden binlerce kişi gruplar halinde evi ziyaret etti. Evin girişinde sık sık izdiham yaşanırken, ziyaretçi kuyruğu uzun süre devam etti. Daha sonra 2009 yürüyüşünde yaşamını yitirenlerin öldüğü yer ziyaret edildi.

KONVOYDA KAZA: 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Kutlamalar sırasında talihsiz bir olay da yaşandı. Öcalan’ın doğum günü kutlamasına katılmak üzere Batman’dan Halfeti’ye giden konvoyda meydana gelen kazada 2 kişi yaşamını yitirdi.

Dün Halfeti’ye gitmek için Batman’dan hareket eden konvoyda bulunan bir araç, Urfa-Antep otobanının 35. kilometresinde kaza geçirdi.

Edinilen bilgilere göre, Ali Çakıcı’nın kullandığı 63 YU 733 plakalı otomobil, otoban gişeleri yakınlarında aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp, takla attı. Kazada, hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Ali Çakıcı ile ön koltukta oturan 48 yaşındaki Salih Aker yaşamını yitirdi. Çakıcı ile Aker’in cenazeleri, Urfa Belediyesine ait ekiplerin müdahalesiyle sıkıştıkları yerden güçlükle çıkartılarak, otopsi için Urfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. (URFA)

ÖNCEKİ HABER

Amberin Zaman işten atıldı

SONRAKİ HABER

Köy muhtarına 2B soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...