04 Nisan 2013 07:11

Koptaş ve Kıvanç’a soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink cinayeti davasında verilen kararı eleştiren Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş ve yazar-yönetmen Ümit Kıvanç hakkında soruşturma açtı.Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş ve yazar-yönetmen Ümit Kıvanç’ın Hrant Dink davasında açıklanan k

Koptaş ve Kıvanç’a soruşturma
Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink cinayeti davasında verilen kararı eleştiren Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş ve yazar-yönetmen Ümit Kıvanç hakkında soruşturma açtı.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş ve yazar-yönetmen Ümit Kıvanç’ın Hrant Dink davasında açıklanan kararın hemen ardından, 17 Ocak 2012 tarihinde bir televizyon programına katılarak kararı değerlendirmesinin ardından Antalya’da yaşayan Aydın Taşçı isimli kişi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunmuştu. Taşçı, Koptaş ve Kıvanç’ın ‘devletin katil olduğunu’ söylediklerini iddia ederek, ‘Bir Türk olarak durumu kabul edemediğini’ belirtmiş ve ihbarda bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, Taşçı’nın ihbar dilekçesini işleme koydu. İstanbul Cumhuriyet Savcısı’na dosyasının gönderilmesinin ardından RTÜK’ten, yayımlanan program istendi. Program kaydının deşifresi için bilirkişi atandı. Bilirkişi gerekli çözümleri savcılığa gönderdi. Savcılık ayrıca Antalya Başsavcılığı’na yazı yazarak Aydın Taşçı’nın talimatla ifadesinin alınmasını istedi. Talimatla ifadesi alınan Taşçı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve yargının küçük düşürüldüğünü iddia ederek, şikayetini yineledi. Savcı, bu ifadenin ardından Koptaş ve Kıvanç’ı ifadeye çağırdı. Koptaş ve Kıvanç’ın önümüzdeki günlerde savcılığa giderek, ifade vermesi bekleniyor. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevinde BBG uygulaması

SONRAKİ HABER

Ceylan Önkol soruşturmasına takipsizlik kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...