04 Nisan 2013 06:43

‘Gemi mezarlığı işçi mezarlığı olmasın’

Gemi Söküm tesislerinde yaşanan iş cinayetleri Aliağa’da yapılan yürüyüşle protesto edildi. Aliağa Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşte iş cinayetleri, buna sessiz kalan yetkililer protesto edilirken suçluların bir an önce cezalandırılması istendi ve Çalışma Bakanlığı göreve çağr

‘Gemi mezarlığı işçi mezarlığı olmasın’
Paylaş
Turan Kara

‘İŞ CİNAYETLERİ BİTMİYOR’

Petrol-İş önünde buluşan Aliağalı işçiler buradan “Taşeronlaşmaya Hayır” ve “İş Cinayetlerine Son! Sorumlular Yargılansın” pankartları ile Demokrasi Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı. Eyleme Aliağa halkı da alkışlarla destek verdi.

Grup adına ilk açıklamayı yapan Emekli Sen Aliağa Temsilcisi Hasan Karaşahin dünyanın en moderni olduğu iddia edilen Aliağa Gemi Söküm Tesisleri’nde 6 ay içerisinde 5 iş kazası yaşandığı bilgisini vererek “Son bir hafta içerisinde 2 ayrı iş kazasında 2 arkadaşımız hayatını yitirdi. Bir arkadaşımızın bir bacağı kesilmek zorunda kaldı. Bir arkadaşımız yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Bu iş cinayetleri insana ve doğaya değer vermeden, daha çok para kazanma hırsında olan patronlar, onların hizmetinde olan siyasiler yüzünden gerçekleşiyor. Bizler gerekli yasal düzenlemelerin işçiler lehine değiştirilmesini talep ediyoruz” dedi ve iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşuna çağırdı.

‘ALİAĞA ÇÖPLÜK OLMASIN’

Saygı duruşundan sonra Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Aliağa Temsilcisi Ahmet Tüfek, bir deniz tankeri kazası sonucu, Aliağa ve Çandarlı Sahillerinin, Dikili’ye kadar petrol atıklarıyla balçığa dönüştüğünü hatırlatarak şunları kaydetti “Biz, insana ve çevreye karşı duyarlı bir üretimin gerçekleşmesini talep ediyoruz. Hükümeti ve yetkilileri uyarıyoruz. Bir hafta içerisinde yaşanılan iş cinayetleri, dünyanın en iyisi denilen, örnek gösterilen ama her türlü kuralsızlığa ve ihlale göz yumulan Gemi Söküm Tesisleri patronlarının Ortaçağ’ı aratmayan ilkel kölelik ilişkilerinde çalışma koşullarını dayatması sonucu gerçekleşti. Gemi mezarlığının işçi mezarlığı olmasını da Aliağa’nın dünyanın çöplüğüne dönüşmesini de istemiyoruz.”

KAZA DEMEK CİNAYETE ORTAK OLMAKTIR

Çalışma Bakanlığı ve yerel yöneticileri de görevlerini yapmaya çağıran Ahmet Tüfek “Bu iş cinayetlerinin sorumlusu, patronların çok çalıştırıp, en basit emniyet tedbirlerini bile almadan aşırı kâr hırsı ve insana değer vermeme anlayışıdır. Bunlara göz yuman, görmezden gelen, işçilerin çığlıklarına kulaklarını tıkayan hükümet ve yerel yöneticilerdir. Yetkilileri uyarıyoruz. Bu iş cinayetlerine kaza deyip üstünü örtmek cinayete ortak olmaktır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Siirt'te 'x' ve 'w' onayı!

SONRAKİ HABER

Newroz’a soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa