02 Mayıs 2011 11:08

DTK 5 Mayıs'ta olağanüstü toplanacak

Bölge’de son bir haftadır artan askeri ve siyasi operasyonlar ile MGK’nın son toplantısında alınan kararları kaygı verici bulduklarını belirten DTK Başkanlık Divanı 5 Mayıs'ta acil olarak toplanacak.DTK Başkanlık Divanı Bölge’de artan askeri ve siyasi operasyonlara dikkat çekmek amacı ile basın toplantısı düzenledi.Diyarb

DTK 5 Mayıs'ta olağanüstü toplanacak
Paylaş

DTK Başkanlık Divanı Bölge’de artan askeri ve siyasi operasyonlara dikkat çekmek amacı ile basın toplantısı düzenledi.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesi Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan basın toplantısına DTK Başkanlık Divanı Üyesi ve Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Ahmet Türk, DTK temsilcileri de katıldı.

Açıklama yapan Ahmet Türk, Kürt sorununun çözümü noktasında AKP hükümetinin de diğer hükümetler gibi savaşta ısrarcı olduğunu ve bunu askeri ve siyasi operasyonlar ile ortaya koyduğuna dikkat çekti. Yapılan son MGK toplantı sonrası açıklanan bildirgeye dikkat çeken Türk, seçim güvenliği gerekçesi gösterilerek, sokakların işkencehaneye çevrildiğini söyledi. MGK’nın sonuç bildirgesinde “Terörle mücadelede kararlılık” vurgusunun yenilendiğini söyleyen Türk, AKP hükümetinin Kürtlere karşı, polis, asker ve yargı ile el ele verdiğinin altını çizdi. Türk, Kürt sorununun demokratik çözümünü geliştiren eylem ve etkinliklerin var olan konsept ile ele alınarak yeni bir tehdit olarak dile getirildiğine işaret etti. HPG’nin 15 Hazirana kadar uzattığı ateşkese karşın askeri operasyonların sürdüğünü belirten Türk, askeri operasyonlarla, AKP’nin sorunu çözmeye niyetinin olmadığının ortaya çıktığını söyledi.

Türk, son dönemlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere DTK Genel Kurulunun acilen 5 Mayısta toplanacağını belirtti. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Dört bir yanda 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

Kayseri’de liselilerden ‘şifresiz’ şölen

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...