04 Nisan 2013 03:21

Kayseri’de ülkücü prokovasyon tırmanıyor

Kayseri Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) ülkücüler, 3 gündür Kürt öğrencilere saldırıyor. Öğrencilerin yoğun yaşadığı mahallelerde otomobillerle yol kesen ülkücüler, fakültelerde de topluca “ülkücü yemini” ederek provokasyon yaratıyor.Ülkücüler, geçtiğimiz gün

Kayseri’de ülkücü prokovasyon tırmanıyor
Paylaş

Ülkücüler, geçtiğimiz gün de iletişim fakültesi ve BESYO’da Kürt öğrencilere saldırdı, saldırganların silahla da 3 el ateş ettiği belirtiliyor. Saldırıya uğrayan öğrenciler ise, ülkücü grupların isim listesi yaptıklarını, hem yurtlarda hem de fakültelerde Kürt gençleri tehdit ettiklerini aktarıyor. Son gerginliğin ardından Halkların Demokratik Kongresi İl Meclisi Yürütmesi Emniyet Müdürlüğü ile görüştü. Kürt gençleri de Rektör Fahrettin Keleştemur ile bir görüşme gerçekleştirdi. İletişim fakültesi sınavları ise ertelendi.

Öte yandan bazı yerel gazeteler de saldırıları provoke ediyor. “Tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek dil” sloganlı Kayseri Meydan gazetesi Kürtleri hedef gösteren yayınlar yapıyor. Aynı gazete önceki gün üniversitede çıkan olaylarla ilgili “İyice Kudurdular” manşetini attı ve  “Huzursuzluk çıkarmaya çalışan bölücü hain uşakları açılım azgınlığı yaşıyor” ifadelerini kullandı.
Erciyes Gazetesi Sahibi ve Başyazarı Hasan Sami Bolak da ülkücü sitelerin haberlerine tahrik edici yorumlar yapanlar arasında. Bolak’ın cümlelerinden biri şöyle: “70’inden sonra tekrar sağ elimizin tetik parmağına iş düşüyor desenize. Kayseri gibi bir yerde 50-60 iti koca bir bozkurt ordusu temizleyemiyorsa bu durumda bir garabet vardır” (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçılar şiddete karşı greve çıkıyor

SONRAKİ HABER

Limanda saldırıya rağmen direniş sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...