03 Nisan 2013 11:35

Veysel gider adı kalır

“Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Dostlar Beni Hatırlasın”, “Benim Sadık Yarim Kara Topraktır”  gibi unutulmaz halk türkülerinin ozanı Aşık Veysel aramızdan ayrılışının 40. yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor. 40. yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinlerden biri de Kadıköy Belediyesi Cad

Veysel gider adı kalır
Paylaş

“Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Dostlar Beni Hatırlasın”, “Benim Sadık Yarim Kara Topraktır”  gibi unutulmaz halk türkülerinin ozanı Aşık Veysel aramızdan ayrılışının 40. yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor. 40. yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinlerden biri de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde sergilenen Aşık Veysel portreleri. Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Neşet Günal Atölyelerinden mezun olan Ressam Zeki Dinlenmiş’in imzasını taşıyan sergide, farklı teknikler kullanılarak değişik yorumlarla yapılmış 14 tablo ve kil üzerine akrilik patine bir büst yer alıyor. Aşık Veysel sergisi halk ozanının aramızdan ayrılmasından 40 sene sonra Veysel’in şu dizelerini hatırlatıyor izleyenlere: “Veysel gider; adı kalır.”

GELECEK NESİLLERE TANITMAK

Sanatçı Zeki Dinlenmiş, “Aşık Veysel Portreler” sergisi için belgesel nitelikteki bu çalışmaları, ülkemizin en büyük halk ozanlarından biri olan Aşık Veysel’i daha iyi hatırlamak ve gelecek nesillere tanıtmak için hazırladığını söyledi.
Aşık Veysel üzerine bir sergi açmasında Bedri Rahmi Eyüboğlu’ya vefa borcunun etkili olduğunu dile getiren Dinlenmiş, yaklaşık altı yıldır üzerinde çalıştığı eserlerden oluşturduğunu dile getirdi. 8 Nisan’da sona erecek sergi Haziran ayı içerisinde Hacı Bektaşi Veli Derneği’nde açılacak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dumankara, Hayat Bir Yangındı

SONRAKİ HABER

İzmir’de öykü ile 11. buluşma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...