03 Nisan 2013 08:33

Avukatlar günlerine buruk giriyor

5 NİSAN Avukatlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şubesi ve Adana Demokrat Avukatlar Grubu savunmanın işlemez duruma getirildiğini belirtti.Adana Adliyesi arka kapısında bir araya gelen ÇHD ve Adana Demokrat Avukatlar Grubu adına basın açıklamasını okuyan Avukat Sevil Aracı, ge&cced

Avukatlar günlerine buruk giriyor
Paylaş

5 NİSAN Avukatlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şubesi ve Adana Demokrat Avukatlar Grubu savunmanın işlemez duruma getirildiğini belirtti.

Adana Adliyesi arka kapısında bir araya gelen ÇHD ve Adana Demokrat Avukatlar Grubu adına basın açıklamasını okuyan Avukat Sevil Aracı, geçmiş yıllarda 5 Nisan ile ilgili yaptıkları açıklamalarda mesleğin yaşadığı sorunları dile getirdiklerini, sorunların çözülmek yerine daha da arttığını ifade etti. Onlarca meslektaşlarının tutuklu olduğuna dikkat çeken Aracı, avukatlara açılan davalar ile mesleğin iş takipçiliğine dönüştürüldüğüne vurgu yaptı. Mesleğe yeni başlayan avukatların işçileşme ve kast sistemi altında ezildiklerine dikkat çeken Aracı, avukatların iş güvencesi olmadan işveren meslektaşları tarafından sömürüldüklerini belirtti. Haksızlıklara boyun eğmeyerek cezaevine gönderilen meslektaşlarını selamladıklarını söyleyen Aracı, mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi. (AdanaEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hüseyin Cebe Öğretmen anıldı

SONRAKİ HABER

Enflasyon yüzde 7.29

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...