03 Nisan 2013 07:16

Pakmaya önünde sınıf dayanışması

Tek Gıda-İş’e üye oldukları için işten atılan 6 işçinin Pakmaya Kocaeli Fabrikası önündeki direnişleri 8. gününe girerken sendikanın çağrısı ile fabrika önünde yapılan basın açıklamasına onlarca fabrikadan yüzlerce işçi katıldı.Gündüz vardiyası bitiminde servislerle Pakmaya fabri

Pakmaya önünde sınıf dayanışması
Paylaş

Gündüz vardiyası bitiminde servislerle Pakmaya fabrikası önüne gelen farklı fabrikalar ve işkollarından işçiler attıkları sloganlarla atılan işçilerin geri alınmasını istedi.

Pakmaya’nın Düzce Fabrikası’ndan atılan 4 işçinin de katıldığı eylemde Kocaeli ve Düzce fabrikasından atılan işçilerin kucaklaşması duygusal görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nın kitlesel katılımı ile dikkat çektiği eyleme Türk Metal Sendikası’nın örgütlü olduğu Çelik Halat, Ford Otosan’dan işçilerle, Teksif üyesi Kordsa işçileri ve Yol-İş üyesi Karayolları işçileri de katıldı.

Tek Gıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç, sendikaya üye olmayan işçilere seslenerek “Bu fabrikadan atılan arkadaşlarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız? İçiniz nasıl rahat edecek? Vakit kaybetmeden bu yanlıştan dönün” dedi.

Tek Gıda-İş İstanbul Şube Başkanı Yunus Durdu ise  “Tek Gıda-İş’in bayrağını Pakmaya’ya dikmeden bu mücadele bitmeyecek” dedi. Durdu, halkı sendika hakkına saygı göstermeyen Pakmaya ürünlerini boykot etmeye çağırdı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Denizli İl başkanlığına Çavuşoğlu aday oldu

SONRAKİ HABER

Tutuklulardan Rojava’ya yardım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...