03 Nisan 2013 07:09

İdil’de orman katliamı

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Süryani köyü Sare ve 90’lı yıllarda boşaltıldıktan sonra köy sakinlerinin Avrupa ülkelerine göç ettiği Ezîdî Mağaraköy (Kiwex) köyleri arasında bulunan 150 hektarlık ormanlık alan ‘güvenlik’ gerekçesiyle kesiliyor. Sare kırsalından başlayarak, Ma

İdil’de orman katliamı
Paylaş

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Süryani köyü Sare ve 90’lı yıllarda boşaltıldıktan sonra köy sakinlerinin Avrupa ülkelerine göç ettiği Ezîdî Mağaraköy (Kiwex) köyleri arasında bulunan 150 hektarlık ormanlık alan ‘güvenlik’ gerekçesiyle kesiliyor. Sare kırsalından başlayarak, Mardin il sınırına kadar uzanan 10 kilometrelik uzunluk ve 4 kilometrelik genişlikteki alanda 150 hektarlık meşe ormanı, bölgeden geçen Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattında meydana gelen patlamalar gerekçe gösterilerek kesiliyor.
Geçtiğimiz günlerde başlayan kesimin durdurulması için Avrupa’da yaşayan Ezîdî Kiwex köyü sakinleri internet üzerinden Başbakanlık nezdinde girişimlerde bulunurken, Şırnak İl Genel Meclisi üyeleri de bir komisyon oluşturarak gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirttiler. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Deri işçileri: Gücümüzü sınamaya kalkmayın

SONRAKİ HABER

Hilmioğlu Adli Tıp’a getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...