03 Nisan 2013 06:57

Deri işçileri: Gücümüzü sınamaya kalkmayın

Deri-İş Sendikası ile işveren sendikası arasında yeni dönem toplu iş sözleşmesi için devam eden görüşmelerde işverenlerin sendikanın talepleri konusunda adım atmaması üzerine bu sabah erken saatlerde Tuzla Deri Sanayi içerisinde işverenlere uyarı amaçlı yürüyüş gerçekleştirildi.İşçilerin ilk bulu

Deri işçileri: Gücümüzü sınamaya kalkmayın
Paylaş

İşçilerin ilk buluşma yeri sendikaya yönelik tavrı ve işçi çıkarmaya devam ettiği için Kazım Süren Deri'nin önünde gerçekleşti. Daha sonrasında Eski Traktörcüler Durağı olarak adlandırılan alana doğru alkışlarla ve sloganlarla yürüyen işçiler burada bir açıklama yaptı.

Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi alanda bir araya gelen işçilere seslenerek; “Çalışanlara kölelik yasalarını dayatıyorlar, mevcut hakların gaspını dayatıyorlar. Mecliste yeni saldırı paketleri hazırlanıyor' dedi.

Taşeronlaştırma, kuralsız çalışmanın pek çok işyerinde uygulanmaya başlandığına dikkat çeken Servi, günde 8 yerine 12 saat çalışma sisteminin bazı işyerlerinde uygulanmaya başlandığına değindi. Kamu ve özel sektörde toplu sözleşmelerin devam ettiğini söyleyen Servi, “Tabanın söz ve karar ilkesi gereği işçilerden alınan önerilerle toplu sözleşme taslağını işveren sendikasına sunduk. Ama geçmişte olduğu gibi bu hakları alabilmek için mücadeleye sarılmalı ve güçlü bir şekilde haykırmalıyız, üretimden gelen gücümüzü kullanma konusunda kararlı olmalıyız' diye konuştu. Bazı işyerlerinde işten atmaların ve provokatif davranışların olduğuna dikkat çeken Servi, deri işverenlerine seslenerek 'Deri İş Sendikası çalışanların haklarını koruma konusunda üzerine düşeni yapacaktır. Kimse gücümüzü sınamaya kalkmasın, Deri işçileri bu haklar için bedel ödedi yine direnmeye hazırdır' dedi.

Servi, son olarak Ismaco'da 104 gündür, Kuzu Deri'de 106 gündür devam eden direnişe değinerek mücadelenin uluslararası boyutta devam ettiğini vurguladı ve tüm işçilerin direnişteki işçilere destek olması gerektiğini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zam şampiyonu maç bileti

SONRAKİ HABER

İdil’de orman katliamı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...