02 Mayıs 2011 09:25

Yumurtayı AKP’li atınca demokratik hak!

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a Van’da yumurtalı saldırıda bulundukları gerekçesiyle, AKP’li Arslan Yılmaz’ın da aralarında olduğu 16 kişi hakkında açılan davada sanıklar, bu kez yumurtayı savundular ve  “Demokratik tepkimizi gösterdik. Yumurta hakaret içermez” dediler.Van 3. Asliye Ceza Mahkemesi&rsquo

Yumurtayı AKP’li atınca demokratik hak!
Paylaş

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a Van’da yumurtalı saldırıda bulundukları gerekçesiyle, AKP’li Arslan Yılmaz’ın da aralarında olduğu 16 kişi hakkında açılan davada sanıklar, bu kez yumurtayı savundular ve  “Demokratik tepkimizi gösterdik. Yumurta hakaret içermez” dediler.

Van 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sanıklar demokratik haklarını kullandıklarını söyledi. İddianamede yumurta atılmasının “hakaret” olarak ifade edilmesine tepki gösteren sanık avukatlarından Rasim Saygın yaptığı savunmada, müvekkillerinin yasal çerçevede demokratik protesto haklarını kullandıklarını belirtti. Saygın, “Atılan yumurtalar Deniz Baykal ve diğerlerine isabet etmemiştir. Dolayısıyla isabet etmeyen bir yumurtanın hakaret suçunu oluşturması düşünülemez” dedi. Mahkeme heyeti gerekli belgelerin toplanması için duruşmayı 12 Eylül’e erteledi.
2 Nisan 2010’da partisinin il kongresine katılmak üzere Van’a gelen Deniz Baykal’a, aralarında AKP yöneticilerinin de bulunduğu bir grup tarafından yumurtalı saldırıda bulunulmuştu. Olayın ardından soruşturma başlatan savcılık, Van 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde “kamu görevlisine hakaret” ve “suç işlemeye tahrik etmek” suçlamasıyla 16 sanık hakkında dava açmıştı.

Son dönemde üniversite öğrencilerinin AKP’li yetkililere yumurta atmasının ardından Başbakan ve parti yöneticileri büyük tepki göstermiş ve gençler hakkında davalar açmışlardı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çevbir ödülü Can Evren’in

SONRAKİ HABER

CHP’de Ümraniye gerilimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...