02 Nisan 2013 17:04

Taj Ekspresi Adana’dan geçti

Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında tiyatro seyircileri, Hindistan’dan gelen Taj Ekspresi ekibinin “Aşkın Yeni Adresi” isimli müzikalini izlediler. Hindistan geleneklerinin ve modern pop kültürünün harmanlandığı oyun büyüleyici dans ve müzikleriyle oldukça beğeni topladı. Konusu ba

Taj Ekspresi Adana’dan geçti
Paylaş
Şahin Kelleci / Volkan Pekal

“Aşkın Yeni Adresi” müzikalinin yönetmeni ve prodüktörü Shruti Merchant ile oyun üzerine ve Hindistan’da yaşanan gelişmeler üzerine sohbet ettik.

HALKIMIZ SAHİP ÇIKTI

Oyununuzda gerçeküstü romantik bir hikaye seyrettik. Bir kadın hikayesi. Günümüz dünyasında her şey bu kadar olumlu olmayabiliyor. Hindistan’da bir kadına tecavüz edildi, linç girişimi oldu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ülkemizde yaşanan bu olaydan dolayı halkımız ve ben çok rahatsız olduk. O kadın ciddi psikolojik sorunlar yaşadı. Ama halkımız ona sahip çıktı. Suçluların cezalandırılması için ayaklandı. Halkın sahip çıkması beni çok mutlu etti.
Bizim ülkemizde de kadına yönelik şiddet artıyor. Her gün 5 kadın öldürülüyor. Sizin hikayeniz de kadın üzerine kurulu. Müzikalle birlikte dünyayı geziyorsunuz. Dünyada kadına yönelik şiddet artıyor mu?
Bu dünyada bir tek insan yok. Her yerde olumsuz olaylar oluyor. Bunlar insanlığa yönelik şeyler. Ben bir Hintliyim ama bütün dünya olarak hepimiz bir aileyiz. Pozitifliğe inanan bir insanım. Her zaman pozitif olunması gerektiğine inanıyorum. Dışarıya karşı negatif olursanız o olumsuzluk geri size döner.

‘BURADA KENDİMİ EVİMDE HİSSETTİM’

Oyun sonrası seyirci de oyuncularla birlikte sahneye çıktı. Bu doğuya özgü bir şey mi? Batıda da bunu görüyor musunuz?
Türkiye’deki seyirci Hintli seyircilere çok benziyor. İkinci oyunu seyircilerin içinde seyrettim. Alkışlarla oyuna katılıyorlar. Burada kendimi evimde gibi hissettim. Seyircinin seninle birlikte ağladığını, güldüğünü, görmek oyuncular için önemli. 2 ay önce Çin’de bulunduk. Oradaki seyirci performansı sevdi ama daha durgundu. Onların kültürü de öyle. Adana’daki seyirci harika. Gelip izleyen herkese sevgilerimizi iletiyoruz.

Bu müzikali nasıl hazırladınız, sizi en çok ne motive etti?
Ailem, büyük babam, büyük annem sinema alanının içindeler zaten. Ama ben sinema yerine tiyatroyu seçtim. Canlı bir şeyler yapmak istedim. Bu hikayeyi yazarken bir erkek arkadaşım yoktu. Her genç kızın hayalinde evlenmek istediği bir insan vardır. Oyunu yazarken kendi Vasu’mu aradım. 1.5 yıllık süre içerisinde oyunu yazdım. Takımı oluşturdum ve böyle bir şey ortaya çıktı. Hikaye bir erkek hikayesi gibi görünüyor ama aslında bir kadın hikayesi. 2. bölümünü de yapmayı istiyorum. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Afife Ödülleri adayları açıklandı

SONRAKİ HABER

Küçükçiğli hapishaneye dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...