02 Mayıs 2011 09:23

Çevbir ödülü Can Evren’in

ÇEVİRMENLER Birliği (Çevbir) tarafından bu yıl ilk kez verilen Mehmet Küçük Kuramsal Çeviri Ödülünü Can Evren kazandı. Genelde rüştünü ispatlamış usta çevirmenleri onurlandırmayı hedefleyen ödüllerin işlevinden farklı olarak Çevbir, sosyal ve beşeri bilimler alanında artan kaliteli &cc

Çevbir ödülü Can Evren’in
Paylaş

ÇEVİRMENLER Birliği (Çevbir) tarafından bu yıl ilk kez verilen Mehmet Küçük Kuramsal Çeviri Ödülünü Can Evren kazandı. Genelde rüştünü ispatlamış usta çevirmenleri onurlandırmayı hedefleyen ödüllerin işlevinden farklı olarak Çevbir, sosyal ve beşeri bilimler alanında artan kaliteli çeviri talebini de göz önünde tutarak, çeviri alanına yeni girmek isteyen çevirmen adaylarını teşvik etmek amacıyla ortaya sembolik bir ödül koydu. Mehmet Küçük Kuramsal Çeviri Ödülü, hem yeni çevirmen adaylarına hitap etmesi, hem de edebiyat dışı alanda bir ödül olması bakımından Türkiye’de bir ilki temsil ediyor. Bu ödüle, 2002 yılında erken bir yaşta vefat eden değerli Çevirmen ve Sosyal Bilimci Mehmet Küçük’ün adı verildi.

Ödül için başvuran çevirmen adaylarından, İngiliz Düşünür Simon Critchley’nin “What is the Instutitional Form for Thinking?​” / “Düşünmenin Kurumsal Biçimi Nedir?​” başlıklı metninin çevirisi istendi. Çeviriler, Beybin Kejanlıoğlu, Cem Soydemir, Sinan Kılıç, Tuncay Birkan ve Gürol Koca’dan oluşan uzman bir jüri heyeti tarafından değerlendirildi. Can Evren’in çevirisi ödüle layık görüldü. 4 Mayıs akşamı saat 18’de İstanbul Makine Mühendisleri Odası-Nurettin Yalçın Dersliğinde mütevazı bir törenle ve Can Evren’e bir plaket verilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Dersim’ oyunu kendi evinde

SONRAKİ HABER

Yumurtayı AKP’li atınca demokratik hak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...