02 Nisan 2013 16:34

İşçilerin birliği halkların kardeşliği için mücadele

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın 30-31 Martta Diyarbakır’da yapılan Başkanlar Kurulu toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede, Genel-İş Başkanlar Kurulu’nun 6 Nisanda toplanacak olan DİSK Olağanüstü Genel Kurulu, sendikanın 2012 yılı çalışmaları ile 2013 çalışma hedefleri, sendikanın i&cced

İşçilerin birliği halkların kardeşliği için mücadele
Paylaş

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın 30-31 Martta Diyarbakır’da yapılan Başkanlar Kurulu toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede, Genel-İş Başkanlar Kurulu’nun 6 Nisanda toplanacak olan DİSK Olağanüstü Genel Kurulu, sendikanın 2012 yılı çalışmaları ile 2013 çalışma hedefleri, sendikanın içinde bulunduğu durumun görüşüldüğü belirtilerek, Başkanlar Kurulu’nun sendikayı temsilen Genel Sekreter Kani Beko’nun 6 Nisanda toplanacak DİSK Olağanüstü Genel Kurulu’na DİSK Genel Başkan adayı olarak önerilmesine oy birliği ile karar verdiği kaydedildi.

EMEKÇİLERİN İRADESİYLE BARIŞ

Bildirgede, 25 Martta sendikanın genel merkezine yapılan polis baskınına da değinilerek, “12 Eylül darbesi sırasında sendikamıza ve DİSK’e karşı yürütülen devlet terörü uygulaması ve vandalizm, ne yazık ki aradan geçen 33 yıl sonra yine kapımızı çalmıştır. Sendikamıza yönelen ve yönelebilecek bu tür saldırıların Genel- İş’i haklı yolundan döndürmeyeceğini kamuoyuna bildirmeyi görev sayarız” denildi.
Bildirgede, Kürt sorununda barışçı çözüm olanağının ortaya çıktığı koşullarda Diyarbakır’da toplanıldığına dikkat çekilerek, şunlar belirtildi: “Başkanlar Kurulu bu olanağın işçi sınıfı ve emekçi halkların ortak iradesiyle gerçek bir barışa dönüşebileceğini; DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın bu konuda bir işçi sınıfı örgütü olarak üzerine düşen görevleri yerine getirmekten kaçınmayacağını, işçi sınıfının birliği halkların kardeşliği yolunda mücadele edeceğini kamuoyuna bildirmeye karar vermiştir.”
Sonuç bildirgesinde, 1 Mayıs’ın tüm ülkede, alanlarda, iş yerlerinde DİSK’in bayrağı altında coşkuyla kutlanması için tüm örgütlerin göreve hazır olduğu da kaydedildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Tek taraflı şiddet

SONRAKİ HABER

Demiryolcular yürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...