20 Şubat 2011 20:38

Demirtaş: Hükümet ortamı germek istiyor

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Hükümetin kafasında bir çözüm projesi yok. Bunu örtbas etmek için de ortamı germek istiyor” dedi.BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak ve Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da BDP Siyaset Akademisi’nin 7. devre mezunlarına parti binasında düzenlenen törenle sertifikalar

Demirtaş: Hükümet ortamı germek istiyor
Paylaş

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Hükümetin kafasında bir çözüm projesi yok. Bunu örtbas etmek için de ortamı germek istiyor” dedi.
BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak ve Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da BDP Siyaset Akademisi’nin 7. devre mezunlarına parti binasında düzenlenen törenle sertifikalarını verdi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Emekli Koramiral Atilla Kıyat’ın “Geride yüzlerce yada binlerce cinayet varsa bu bir devlet politikasıdır” açıklamalarının sorulması üzerine, bölge illerinde işlenen failli meçhul cinayetlerinin bir devlet politikası olduğunun gün gibi ortada olduğunu belirtti. “AKP acılar üzerinden siyasi rant elde ediyor” diyen Demirtaş, bazı gazetelerde çıkan “PKK’nin provakosyonuyla Diyarbakır meydanında Tahrir Meydanı’na dönüştürülmek isteniyor” haberlerine ilişkin de “Bu tür haberler AKP’ye yakınlığı bilinen basın organlarında çıkıyor. Ortada bir ateşkes var. Somut gelişmelerin beklendiği bir dönemde hükümet somut adımlar atmak yerine saldırgan bir üslupla, tutuklama ve gözaltılarla sürece yaklaşıyorsa, demek ki kafasında bir çözüm projesi yok. Bunu örtbas etmek için de ortamı germek istiyor” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Genelkurmay’dan Balyoz tutuklularına tam destek

SONRAKİ HABER

‘İyi çocuklar’ sivil mahkemeye yolunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa