02 Mayıs 2011 09:07

1 Mayıs alanlarından AKP’ye tepki yağdı

Adıyaman’da 1 Mayıs coşkulu kutlanırken, Urfa’da yaşanan polis engeli gösterilen tepkiler sayesinde aşıldı. Bölge'de 1 Mayıs kutlamasının yapıldığı bir başka yer ise Malatya oldu. Yapılan mitinglerde, talepler bir kez daha dile getirilirken, AKP Hükümetinin politikaları da protesto edildi.Adıyaman’daki 1 Mayıs kutlamaları Emek

1 Mayıs alanlarından AKP’ye tepki yağdı
Paylaş

Adıyaman’daki 1 Mayıs kutlamaları Emek ve Demokrasi Platformu tarafından organize edildi. Atatürk Bulvarı üzerindeki Mimar Sinan Parkı önünde toplanan Adıyamanlı işçi ve emekçiler, Sakarya Caddesi kavşağındaki miting alanına geldi. Mitinge, KESK’e bağlı sendikalar, Türk-İş’e bağlı Petrol-İş, Yol İş, TEKSİF şubeleri, Hak Sen, İHD, PSAKD ile, EMEP, CHP, BDP, ÖSP üyeleri ve Adıyamanlılar katıldı. Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adıyaman Bağımsız Milletvekili Adayı Veli Büyükşahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve milletvekili adayları da mitingdeki yerlerini aldı. Emek Partisinin coşkulu katılımı dikkat çekerken, Emek Partisi kortejinde genç işçilerin, başlarındaki baretleri ile mitinge katılmaları mitinge ayrı bir renk kattı. Diğer yandan organize sanayi bölgesindeki tekstil işçisi kadınlar, ilk kez sendika, sigorta ve 8 saat çalışma hakkı talepleri ile 1 Mayıs kutlamalarındaki yerlerini aldı. Mitingde Petrol İş Adıyaman Şube Başkanı Zeynal Eroğlu, Eğitim Sen Adıyaman Şube Başkanı Hediye Kılınç, Yol İş Sendikası İş Yeri Baş Temsilcisi Hasan Tanrıverdi birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmalarda AKP’nin uyguladığı politikalarla işçi ve emekçileri giderek mağdur ettiğine dikkat çekilerek, uygulanan politikalara karşı işçi ve emekçilerin gereken cevabı vereceği de dile getirildi. Miting İlkay Akkaya’nın ezgileriyle son buldu.

URFA’DA YEDİ DİLDE PANKART

Urfa’daki 1 Mayıs kutlamaları için Ali Şelli Parkı’nda bir araya gelen ve aralarında sendika, kitle örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişi, 7 dilde 1 Mayıs pankartı açtı. Davul zurna eşliğinde halay çeken kitle taleplerini sık sık sloganlarla ifade etti. Kutlamaların yapılacağı alana doğru yürümek isteyen kitlenin, Atatürk Bulvarı üzerinde polis tarafından engellenmesi gerginliğe neden oldu. Polisin tutumunu oturma eylemi ile protesto eden kitle ile polis arasındaki gerginlik uzun süre devam etti. Polis “Taşkınlık yapılacak” ve “trafik aksatılacak” gerekçesiyle yürüyüşe izin vermeyeceğini belirtti.

MALATYA’DA BİNLER KUTLADI

Malatya’da da KESK tarafından düzenlenen 1 Mayıs mitingi Milli Egemenlik Caddesi 100.Yıl Meydanı’nda kutlandı. Caddenin kavşağında buluşan Malatyalı işçi ve emekçiler buradan 100.Yıl Meydanı’na geldiler. Aralarında, EMEP, BDP, CHP, ÖDP ve İP ile ADD Malatya Şubesi de 1 Mayısa katıldı. Türk-İş il temsilciliğinin katılmadığı Türk-İş İl Temsilciliği mitinge destek vermediği mitinge Türk-İş’e bağlı Yol -İş, Belediye -İş ve Demiryol-İş sendikaları mitinge katıldı. Mitinge Ataması Yapılmayan Öğretmenler ve son zamanlarda kopya  skandalı ile sokağa çıkan YGS mağdurları öğrenciler de kendi pankartları ile katıldı. KESK’in dışında EMEP ve BDP mitinge kitlesel katılması dikkat çekti. Kitlenin alana ulaşmasından sonra burada yapılan konuşmalar ve çekilen halaylardan sonra 1 Mayıs kutlaması sona erdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Geylani: Bütün seçim bürolarını çadıra dönüştüreceğiz

SONRAKİ HABER

Kürdistan İşçi Sendikaları Birliğinden Kaya’ya ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa