02 Mayıs 2011 08:54

Geylani: Bütün seçim bürolarını çadıra dönüştüreceğiz

Demokratik Çözüm Çadırı’nı Diyarbakır Konukevi önünde kurmak isteyen BDP’liler, Valilik  tarafından polis eliyle engellenince 2 günlük oturma eylemi yapma kararı aldı.BDP eş genel başkanları Hamit Geylani ve Filiz Koçali, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku bağımsız adayları Leyla Zana ve Nursel

Geylani: Bütün seçim bürolarını çadıra dönüştüreceğiz
Paylaş

BDP eş genel başkanları Hamit Geylani ve Filiz Koçali, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku bağımsız adayları Leyla Zana ve Nursel Aydoğan, BDP milletvekili Osman Özçelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile birlikte yüzlerce kişi katıldı. Polisin Konukevi ve çevresine geniş yığınak yaptığı gözlendi. BDP’liler uzun süre Diyarbakır Valiliği’nden çadır kurması için izin çıkmasını beklediler. BDP’lilerin beklediği haber çıkmayınca bir açıklama yapan BDP eş genel Başkanı Hamit Geylani AKP iktidarının demokratik çözüm çadırlarını yıksa bile halkın iradesini yıkamayacağını belirterek “Bundan sonra her seçim bürosu, her mahalle bir demokratik çözüm çadırı olacak” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın kanal kanal gezip Kürt sorununu çözümsüzlüğündeki ısrarını anlattığını belirten Geylani “Kürt sorunu yoktur Kürt kardeşlerimin sorunları vardır diyor. 2005'de Kürt sorunu benim sorunumdur diyen de kendisi. Ancak şimdi kardeşlik edebiyatı yapıyor. Kardeşlik hukuku olmadan, anadilde eğitim özgürlüğü olmadan kardeşlik olmaz. Kürtlerin talepleri karşılanmadan yapılan bir kardeşlik edebiyatı riyadır, yalandır” dedi.  Başbakanın acz içinde olduğunu belirten Geylani “Halkımızın namazını ve dualarını bile red etme noktasına gelmiştir. Erdoğan ne kadar istemese de bu irade güçlenecektir” dedi.

Valiliğin çadır kurulmasına izin verilmediği için 2 günlük oturma eylemi kararı alan BDP’lilerin Konukevi önündeki eylemi devam ediyor. Seçim otobüsünden çalan Kürtçe marşlara BDP’liler “Direne direne kazanacağız” sloganları ile eşlik ediyor.

Diyarbakır’daki Demokratik Çözüm Çadırı Mart ayı başında Koşuyolu Parkı’nda kurulmuştu. Nisan ayı ortalarına kadar faal olan çadır, Konukevi önüne taşınmak istenmiş ama Valilik tarafından yasaklanmıştı. BDP’liler bunun üzerine çadırı Dağkapı Meydanı’na kurmak istemiş ama aralarında milletvekilleri de olan kitle polisin sert müdahalesiyle dağıtılmış, çadırın kurulmasına izin verilmemişti. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bin Ladin'in ceset resmi photoshop çıktı

SONRAKİ HABER

1 Mayıs alanlarından AKP’ye tepki yağdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...