02 Nisan 2013 07:31

Yeni Anayasa düğümü 8 Nisanda çözülecek

Yeni anayasa konusundaki kriz dün gece Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında yapılan toplantıda aşılmaya çalışıldı. Siyasi partiler 5 Nisan Cuma gününe kadar önerilerini bildirecek. Ardından 8 Nisan Pazartesi günü Meclis Başkanı’nın başkanlığında komisyon üyeleri kahvaltıda bir araya gelecek ve yol haritası

Yeni Anayasa düğümü 8 Nisanda çözülecek
Paylaş


ÇALIŞMA TEMPOSU DÜŞTÜ

ANKA’ya konuşan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, komisyon çalışmalarının devam ettiğini, 5 Nisanda partilerin önerilerini sunacağını ve 8 Nisanda tekrar bir araya geleceklerine işaret ederek, “Yeni yol ve yöntemleri daha somut olarak konuşacağız. ‘Kırmızıları’ nasıl bertaraf ederiz, nasıl asgariye indiririz onları konuşacağız” dedi. Başkan taslağı konusunda Başbakanın sonuna kadar zorlayacağını söyleyen Kart, “Olayın esası burada düğümleniyor.

(Başbakan) Masayı dağıtamamanın bunalımını yaşıyor” dedi. Yeni anayasada temel hak ve özgürlükler konusunda mesafe alındığını ifade eden Kart, “Başkan taslağı ile birlikte çalışma temposu düştü. Moral olarak etkiledi. Bu blokajın kaldırılması gerekiyor. Meclis Başkanı ciddi katkı sağladı ancak bu gerçekle yüzleşme sorumluluğunu gösteremedi” dedi.

Edinilen bilgiye göre dün akşam yapılan toplantıda AKP’nin, liderlerin ziyaret edilmesi gerektiğini ifade ederken, Meclis Başkanı, “Oraya gittiğimde bir ürün çıkmış olsun isterim” dedi.

AKP üyelerinin, “Buradan bir şey çıkmazsa başka alternatiflerimiz var” dediği Kart'ın da, “Sorun bu zaten. O bir alternatif değildir, dayatmacı anayasaya gidiyorsunuz, buradan Türkiye’ye hayır gelmez” diye konuştuğu öğrenildi.

MHP de başkan taslağını eleştirirken komisyon üyesi olmamasına rağmen toplantıya katılan BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, genel başkanların ziyaretinin önemli olduğunu söyledi. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Bayık: Yasal güvence olmazsa çekilmeyiz

SONRAKİ HABER

Bahçeli’den savaş çığırtkanlığına devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...