01 Nisan 2013 14:55

TPAO dünden razı

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası’nın (JMO) düzenlediği” Deprem ve Etik” konulu 66. Türkiye Jeoloji Kurultayı ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı.Açılış konuşmasını yapan JMO Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Çağlayan, Petrol Kanunu Tasarısı’nın Meclis Komisyonu’ndan aceleyle ge&cce

TPAO dünden razı
Paylaş

Açılış konuşmasını yapan JMO Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Çağlayan, Petrol Kanunu Tasarısı’nın Meclis Komisyonu’ndan aceleyle geçirildiğini, odalar ve sendikalar olarak görüşlerinin dikkate alınmadığını söyledi. Çağlayan, tasarıyla birlikte TPAO’nun özelleştirilmesinin önünün açıldığını, süresi biten üretim sahalarının devlete geri dönmesinin kaldırıldığını hatırlattı. Tasarının ülkenin enerji politikalarına hizmet etmeyeceğini söyleyen Çağlayan, aynı şekilde enerji açığının kapatılmasında da bir etkisi olmayacağını belirtti. Madencilik Akreditasyon Komitesi Kanun Tasarısıyla bir komitenin kurulmasının planlandığını ifade eden Çağlayan, bu komitenin madencilik alanında belge ve raporları hazırlayacağını ve madencilik şirketlerinin yeterlilik kriterlerini belirleyerek, akredite edeceğini söyledi. Çağlayan, komitenin hazırlayacağı raporlar ve kriterlerin belirlenmesi konusunda meslektaşlarının kaygıları olduğuna vurgu yaptı. Çağlayan, “Çok sınırlı sayıda kişi ve kuruluşlara bu işi yapabilme yetkisi tanınarak büyük bir kısım meslektaşı da madencilik alanının dışına bırakabilecek bir yasa düzenlemesinin getirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Kurultay, 1-5 Nisan arasında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam edecek. Kurultay süresince her gün birçok bilim adamı başta “Deprem ve Etik” konusu olmak üzere sunumlarda bulunacaklar.

TPAO’NUN REKABETE AÇILMASINI İSTEDİ

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Besim Şişman ise tasarıyı savunan bir konuşma yaptı. TPAO’nun son 10 yılda faaliyetlerini artırdığını, yatırımlarını 10 kata çıkardığını belirten Şişman, “Kendimizi sorguya çekme arifesindeyiz” dedi. Bu sorgulamanın ardından strateji zirvesi yaparak TPAO’nun önündeki 10 yılı iyi bir şekilde inşa edeceklerini ileri süren Şişman, Petrol Kanunu tasarısının kendilerini rahatsız etmediğini söyledi. Petrol Kanunu tasarısının rekabeti getireceğini belirten Şişman, “Biz de rekabete açığız. Yatırımcıyı teşvik eden bir takım kaideleri biraz daha sert uygulayan ki buna gerek vardı, böyle bir kanun olacak” dedi. Şişman, bu aşamada TPAO’yu rekabete uygun aşamaya getirmenin önemli olduğunu savunarak, meslek odaları ve kuruluşlarından destek istedi.


GÜREŞÇİYLE ÖVÜNDÜ!

MTA Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Coşar ise, AKP hükümetinin son 10 yıldaki faaliyetlerini överken, kurumun spor alanında yaptığı yatırımlar ve başarılarıyla da övündü. Coşar, güreşçilerinin uluslararası başarılarının olduğunu, olimpiyatlarda ve Avrupa şampiyonalarında madalyalar kazandıklarıyla övündü. Diğer kulüplerin kendi sporcularını aldıklarından dert yanan Coşar, “Başarılı sporcularımızı bizden kapıyorlar. Biz de artık kendimiz alıp yetiştiriyoruz sporcularımızı” dedi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yağmaya AKP referansı

SONRAKİ HABER

Fırat’ın siyanürle imtihanı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...