01 Nisan 2013 12:24

Koç Üniversitesi taşerona karşı ayakta

Koç Üniversitesi’nde yüzlerce işçi, öğrenci, asistan ve öğretim üyelerinden oluşan üniversite bileşenleri ‘Taşerona hayır’ eyleminde bir araya geldi.Geçtiğimiz haftalarda üniversitenin, temizlik ve servis işlerinden sorumlu taşeron firma ile anlaşmasını feshetmesi üzerine 161 işçinin işten

Koç Üniversitesi taşerona karşı ayakta
Paylaş

Geçtiğimiz haftalarda üniversitenin, temizlik ve servis işlerinden sorumlu taşeron firma ile anlaşmasını feshetmesi üzerine 161 işçinin işten çıkarılma süreci başlamıştı. Duruma tepki gösteren üniversite bileşenleri taşeronun üniversiteden gitmesini ve işçilerin üniversitede kadroya alınmasını talep etti. Üniversite bileşenleri, taleplerini rektörlüğe sözlü ve yazılı bir şekilde ulaştırmalarına rağmen rektörlük tarafından bir açıklama yapılmaması üzerine üniversitenin Rumelifeneri Kampüsü’nde bir eylem düzenledi.

“Taşerona hayır!” pankartı altında birleşen üniversite bileşenleri rektörlük önüne doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Rektörlük önünde yapılan basın açıklamasında, 161 taşeron işçisinin Koç Üniversitesi çalışanı olarak istihdam edilmesi talep edildi. Açıklamada, üniversite bileşenlerinin işçilere uygulanan tüm baskıların, zorla alınan imzaların ve taşeron firma tarafından yapılan hak gasplarının, yıldırma politikalarının karşısında oldukları belirtildi.

Eylemden sonra işçiler taşeron firmanın kampüs içindeki ofisine giderek başka iş sahalarına atandıklarına dair kendilerine zorla imzalatılan sözleşmelerin geçersiz sayılması için dilekçe verdi. Süreci takip etmek adına sendika sorumlusu, avukat, öğretim üyesi ve öğrencilerden oluşan bir ekip de işçilere eşlik etti. Uzun bir süre imza yetkisi olmadığını öne sürerek dilekçeleri kabul etmek istemeyen taşeron firma sorumlusu, avukatlar, öğretim üyeleri ve öğrencilerin de baskısıyla dilekçeleri aldı. Üniversite idaresinden ise duruma ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık da ölen işçiyi suçladı

SONRAKİ HABER

AKP yeni Anayasa için CHP ve MHP’ye gidecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...