01 Nisan 2013 12:25

‘Dikkat Polis Geliyor’ kampanyası İzmir'de

Baran Tursun Vakfı ve MAZLUMDER tarafından düzenlenen ‘Dikkat Polis Geliyor’ Kampanyası İzmir’de açılan imza standı ve yapılan basın açıklaması ile başlatıldı. Konak Kemeraltı girişinde açılan stantta Polis Vazife Selahiyat Kanunu’na (PVSK) dayandırılarak işlenen cinayetlerle ilgili bilgilendirme yapılıyor ve PVSK’nin

‘Dikkat Polis Geliyor’ kampanyası İzmir'de
Paylaş

‘Dikkat polis geliyor, öldürüyor’ pankartının açıldığı standa, yakınlarını polis kurşunuyla kaybeden aileler ellerinde çocuklarının fotoğraflarıyla katıldı. İmza kampanyasına ilişkin kurumlar ve aileler adına yapılan açıklamayı polis kurşunuyla öldürülen Baran Tursun'un babası Mehmet Tursun okudu. 2007 yılında yürürlüğe girin PSVK ile polislere keyfi silah kullanma yetkisinin verildiğini belirten Tursun, bu kanun sonucunda 28'i karakolda olmak üzere, 128 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

‘KAMPANYAYA DESTEK BEKLİYORUZ’

Bireylerin temel hak ve özgürlüklerini askıya alan PVSK’de değişiklik yapılmasının gerekli olduğunu dile getiren Tursun, “Bu bağlamda, MAZLUMDER ve Baran Tursun Vakfı olarak ortak yürüttüğümüz 4 ay süreli ‘Dikkat Polis Geliyor’ kampanyası çerçevesinde hak ve talep nöbeti tutacağımız bir stant açmış bulunmaktayız. Herkesi kampanyaya destek vermeye çaığıyoruz” dedi.

‘ADALET İSTİYORUM’

Oğlu polis tarafından öldürülen, Emrah Barlak'ın babası Nusrettin Barlak da, elinde bulunan fotoğrafa bakarak, “Bu benim oğlumdur, onu öldürdüler. Çocuğun elinde silah yok, bıçak yok, sopa yok, taş yok” diyerek tepkisini dile getirdi. Barlak, “Bu fidan gibi çocuğu öldürdüler, katillere 5 sene ceza veriyorlar. Bu adalet midir? Şimdiye kadar polisler 128 kişiyi öldürmüşler. Hiç biri cezaevine girmedi” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de ormanlık arazide insan kemikleri bulundu

SONRAKİ HABER

Bakanlık da ölen işçiyi suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...